Bloed

9320b5bc0a72395726f3ffb2356176e5c59f7e11De vertellingen van de ondergang, boek 1, Bloed

Auteur: Kim ten Tusscher
Genre: Fantasy
Formaat: 13,5 x 21 cm
Prijs: 24,95

NuBestellen

 

 

Kim ten Tusscher vergaarde een grote schare fans met de Lilith trilogie en Jager & Prooi. Deze verhalen spelen zich af in een omvangrijke wereld waarin het onderscheid tussen goed en kwaad niet altijd even makkelijk te maken is. Bloed is het eerste deel van de Vertellingen van de Ondergang, een op zichzelf staande serie die verder gaat waar de Lilith trilogie stopte.

Sinds Lilith – een machtige drakenwisselaar – de rol als profeet van Jakob accepteerde, is de vrede tussen Merzia en Naftalia hersteld. Hoe fragiel die vrede is, blijkt wanneer de erfgenaam van de troon terugkeert naar Nadesj. De jonge koning wil de Jakobanen voorgoed uit zijn rijk verdrijven. Om haar volgelingen te beschermen, moet Lilith worden wat ze altijd heeft gevreesd.

Landvoogd Kiril moet door de terugkeer van de koning een stap terug doen. Hij ziet met lede ogen aan hoe de jongen het land meesleurt in een bloederige strijd, maar door zijn eed aan Merzia en het koningshuis kan hij niet anders dan het zwaard weer oppakken. Pas als het bijna te laat is, beseft hij dat hij is gebruikt in een duister spel.

Ook het afgelegen woestijndorp waar Nighram woont blijft niet ongemoeid. Als ze moet vluchten voor de gevolgen van de oorlog kan alleen het geheim dat zij met zich meedraagt haar en haar ouders redden. Daarmee verandert niet alleen haar leven, maar dat van iedereen die betrokken is bij de strijd.