Tom Thys

12 april 2016

tom-thys-fotoZilverspoor boeken:
Volmaakt Monster
Diabolik
Lijkenkrabber

Tom Thys (1983) is gefascineerd door het bovennatuurlijke, de duistere kant van de mens en… angst. Geen enkele emotie is zo echt als angst.

Zijn liefde voor het macabere is al op zeer jonge leeftijd ontstaan. Als klein jongetje nam zijn moeder hem vaak mee naar de videotheek. Om een tekenfilm uit te kiezen, zei ze dan, terwijl hij stiekem naar de griezelafdeling afdwaalde om zich daar te vergapen aan talrijke videohoezen van horrorfilms. Monsters met vlijmscherpe klauwen, grijnzende doodshoofden of kleurrijke tekeningen van zombies die tot op het bot weggerot waren, … het had iets magisch. Toen hij oud genoeg was om deze films ook daadwerkelijk te mogen zien, ging er een hele nieuwe wereld voor hem open. Op latere leeftijd is uit zijn passie voor film een andere passie ontstaan: schrijven. Eerst in de vorm van filmrecensies en een filmblog, maar gaandeweg ging hij ook zelf verhalen verzinnen. Inspiratie hiervoor haalt hij uit films, reizen naar onherbergzame oorden en de vele nachtmerries waardoor hij geplaagd wordt.

Ondertussen worden de verhalen van Tom Thys regelmatig gepubliceerd in verhalenbundels, literaire tijdschriften en op diverse websites.

Geen reacties