Coen Reuvers

5edc679347-auteur_coen_reuvers_webZilverspoor boeken :
Sprokenpoorten – Aquitanië

Website van Coen: www.coenreuvers.nl

Coen is in 1953 geboren in Breda en heeft naast een aantal banen in Nederland een groot gedeelte van zijn leven gewoond en gewerkt in Europa, Zuid Amerika, Azië en India. Een paar jaar geleden is hij weer verhuisd naar zijn geboortestad en woont nu dicht bij de bossen, waar zich ooit een deel van zijn eerste boek, Stad van Oranje, heeft afgespeeld.

Coen beschouwt zichzelf als een actieve wereldburger die graag reist, maar die ook elke keer met plezier terugkomt in Nederland. Naast zijn activiteiten als bedrijfsadviseur en financieel directeur, schrijft Coen historische en magisch-realistische verhalen voor jeugd tot 14 jaar. Hij speelt ook golf, houdt van lezen en muziek en sleutelt regelmatig met veel plezier aan zijn twee cabrio oldtimers.

Al sinds de basisschool is Coen erg geïnteresseerd in alles wat met geschiedenis te maken heeft. Als hij de kans heeft bezoekt hij over de hele wereld oude monumenten en historische plaatsen, maar ook is hij vaak op zoek naar informatie over zijn eigen land. Inmiddels hangt en staat in zijn werkkamer een hele verzameling oude prenten, kaarten en boeken.

Het besluit om te gaan schrijven heeft hij genomen nadat hij op een oude landkaart uit de Tachtigjarige Oorlog ontdekte, dat naast zijn vorige huis in Breda ooit een groot Spaans legerkamp heeft gelegen. Daarna heeft hij op het internet en in archieven nog veel meer informatie verzameld en op basis daarvan heeft hij uiteindelijk ‘Stad van Oranje’ geschreven. Een verhaal waaruit blijkt dat je niet altijd ver op vakantie hoeft te gaan om historische plaatsen te bekijken. Dat blijft natuurlijk leuk, maar als je goed oplet kun je ook in je eigen stad of dorp spannende, oude dingen ontdekken.

Geïnspireerd door schrijvers zoals Tolkien, Hubert Lampo en Jack Vance is hij in zijn jeugdromans niet alleen op zoek naar verrassende en soms absurde historische gebeurtenissen; hij combineert ze ook met een flinke dosis magisch-realisme. Magie die zo dicht bij de dagelijkse werkelijkheid komt, dat je er bijna in zou kunnen geloven!

Het eerste deel van de trilogie ‘Sprokenpoorten’, een eigentijds magisch-realistisch verhaal vol spanning en avontuur, ligt intussen als manuscript bij uitgeverij Zilverspoor en zal in de eerste helft van 2014 gepubliceerd worden. In dit verhaal raken Alexander en India, een Hindoestaanse prinses, steeds verder verstrikt in bijna onoplosbare problemen als ze op zoek gaan naar een laatste redmiddel tegen de dreigende Vervaging van de geheime spiegelwereld Sprokenland.

Coen schrijft op dit moment aan het tweede deel van “Sprokenpoorten”, waarin naast grote wereldwijde verwarring rondom ongelofelijke magische en sprookjesachtige gebeurtenissen, ook het oude rijk van Koning Arthur, Stonehenge en het mistige Schotland een belangrijke rol zullen spelen.