Bianca Schepel

9 april 2016

7d7b87eb99-Persfoto_BSchepel_webZilverspoor boek:
De Ruiters van de Dood, deel 1: Gabriël

Website van Bianca
Bianca op Facebook
Bianca op Twitter

Bianca Schepel (1987) is geboren en getogen in Groningen, waar ze nog steeds woont met haar twee katten. Bianca heeft vele hobby’s aangezien ze gewoonweg niet stil kan zitten, maar schrijven steekt er toch zeker met kop en schouders bovenuit. Dit is iets dat ze van jongs af aan al doet en waarvan ze hoopt dat het altijd een deel uit zal blijven maken van haar leven.

“Gabriël” verteld een uniek verhaal van een jongen die op hele jonge leeftijd al door de Dood opgehaald wordt, maar niet sterft.

Het idee voor “Gabriël” is ontstaan toen Bianca probeerde om zich de Dood als een persoon voor te stellen. Dat de Dood een man zou zijn stond al vrij snel vast, maar wat zouden zijn ambities en dromen zijn? Wat zou de Dood willen bereiken en hoe zou hij in het leven staan wanneer alleen stervende mensen in staat zouden zijn om hem te zien?

Zijn doel en tevens grootste ambitie werd al snel vastgesteld. Hij wilde de Aarde overnemen, maar hoe zou hij dat kunnen doen wanneer niemand in staat was om hem te zien? Simpel genoeg, door een weddenschap met God af te sluiten en ervoor te zorgen dat de regels een beetje veranderd zouden worden… En op dat punt kwam Gabriël om de hoek kijken.

Inspiratie haalt Bianca uit allerlei dingen. Ze kijkt graag naar mensen op openbare plekken, luistert muziek en ook gesprekken voeren met mensen over de meest uiteenlopende dingen kan geweldig materiaal opleveren. Het voordeel van praten met mensen is dat er zich nooit een tekort aan inspiratie voor kan doen. Mensen zijn overal en dus is het alleen een kwestie van dingen opschrijven!

 

 

Geen reacties