Welkom bij uitgeverij Zilverspoor

 

Wij zijn een uitgeverij met liefde voor verhalen, liefde voor auteurs en zeker ook voor onze lezers. Momenteel zijn wij de snelst groeiende uitgeverij in het fantastische genre. We hebben een goedgevuld fonds met naast boeken in het fantastische genre, ook boeken in genres als Young adult, jeugd, horror, science fiction, magisch realisme, (historische) romans, humor en thrillers. Wij richten ons op goede verhalen. Geloven wij erin, dan gaan we ervoor, welk genre het ook is.

Ook merken wij dat de waardering voor onze boeken steeds breder gedragen wordt. Een mooi voorbeeld hiervan is het behalen van de tweede plaats met eervolle vermelding bij de Harland Award romanprijs 2015, een toptien notering in 2014 bij de Hebban Fantasy Awards en een aantal nominaties voor beste boek.

Onze uitgeverij is begonnen als droom van wijlen Jos Weijmer. Hij kon niet geloven dat er in Nederland geen talent was in het fantastische genre. Hij vond het moeilijk te begrijpen waarom er zoveel vertaald werk werd uitgegeven. Hierdoor besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en zelf een uitgeverij te beginnen. En met succes, na een kleine 5 jaar hebben wij meer dan 30 auteurs in ons fonds die al verantwoordelijk zijn voor een kleine 90 uitgaves.

In 2015 kwamen wij te staan voor een groot verlies. Oprichter Jos Weijmer kwam op veel te jonge leeftijd plotseling te overlijden. Hierdoor werd het ook spannend voor Zilverspoor. Gelukkig wilden de rechterhand van Jos, Cocky van Dijk, en de erfgenaam van Jos, Roelie Raemaekers, de droom van Jos doorzetten. Zij geloofden in de kracht van deze mooie uitgeverij.

En met succes, ons fonds voor 2021 en 2022 zit al zo goed als vol. En alle auteurs zijn zeer te spreken over de “Zilverfamilie”.

Wij hopen nog lang door te mogen gaan met het uitgeven van mooie, nieuwe, fantastische verhalen. En dat onze lezers hier nog lang van willen en kunnen genieten!