De Fantastic Stories Verhalenwedstrijd

We zijn heel blij en trots om weer een nieuwe editie van de Heroes Dutch Comic Con Fantastic Stories Competition aan te kondigen! Georganiseerd door de American Book Center en in samenwerking met uitgeverij Zilverspoor, is deze verhalenwedstrijd het moment om jouw writing skills te laten zien. Loop je al tijden rond met een idee voor een waanzinnig verhaal? Pak dan snel een pen en doe mee!

De uitreiking zal zijn tijdens de Winter Editie van Heroes Dutch Comic Con op 18 & 19 november.

Thema: Vrienden & Vijanden

“You will meet many foes, some open, and some disguised; and you may find friends upon your way when you least look for it.”
– J.R.R. Tolkien’s The Fellowship of the Ring

Het thema voor deze editie van de Fantastic Stories wedstrijd is ‘Vrienden & Vijanden’.
Elke held heeft een vijand nodig… en vrienden voor een helpende hand tijdens hun queeste. De wisselwerking tussen een protagonist en antagonist leveren de prachtigste verhalen op. Van Sherlock Holmes en Moriarty, Batman en de Joker tot Katniss Everdeen en President Snow. Maar de mens is een sociaal dier en heeft ook vrienden nodig. Denk aan Merijn en Pepijn in De Ban van de Ring of dokter Watson en Sherlock Holmes.

We zijn benieuwd naar verhalen die de relatie tussen vrienden en vijanden op een interessante wijze uitwerken. Wanneer is iemand een vijand? Wat maakt een vriend tot een vriend? En wanneer houdt iemand op een vriend te zijn… of andersom: wanneer wordt een vijand je vriend?

Een paar punten die je in ogenschouw kan nemen terwijl je nadenkt over het thema. Hoe heeft de wisselwerking tussen vrienden en vijanden invloed op:

• folklore en mythes
• familie en onbekenden
• technologie en innovatie
• rijkdom en armoede
• samenwerking en conflicten
• ideeen over groepen
• ideeen over identiteit

REGELS

  • Alle genres mogen (scifi, fantasy, horror, YA, etc, etc) zolang het verhaal maar een fantastisch element bevat en past bij het thema Vrienden & Vijanden.
  • Verhalen mogen maximaal 5000 woorden lang zijn.
  • Fan-fictie over karakters of franchises waar copyright op zit mag niet (dus bijvoorbeeld geen verhalen over Gandalf, Zelda, Batman of een Harry Potter Zwerkbal wedstrijd, etc, etc.)
  • Verhalen mogen zowel in het Engels als in het Nederlands geschreven zijn.
  • Verhalen moeten als Word document worden geupload.
  • Met deelname aan de wedstrijd stem je er mee in dat je verhaal eventueel wordt opgenomen in de Fantastic Stories 2023 bundel. De bundel wordt gedrukt met Betty the Bookmachine van de American Book Center in Amsterdam, en zal na de prijsuitreiking via de ABC te koop zijn. Alle verdere rechten blijven bij de auteur zelf.

HOE WERKT HET?

Vanaf 26 juni tot en met 31 augustus kun je je verhaal inzenden. Je verhaal kun je uploaden via onze website. De uploadlink zal enkele dagen voor 26 juni online komen te staan.

In september selecteert een deskundige jury vijf finalisten uit alle inzendingen. Dinsdag 10 oktober wordt bekend gemaakt wie de finalisten zijn. Hun verhalen zijn te lezen [op webpagina] van 10 oktober tot en met 25 oktober. In die tijd krijgt het publiek de gelegenheid om te stemmen voor het beste verhaal. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht in november.


De vijf verhalen van de finalisten komen samen in de Fantastic Stories 2023 bundel. Deze wordt gedrukt op Betty the Book Machine van de American Book Center in Amsterdam.


Alle vijf de finalisten krijgen een toegangsticket voor de Heroes Dutch Comic Con en twee exemplaren van de Fantastic Stories 2023 bundel. De winnaar ontvangt ook kadobonnen van de American Book Center ter waarde van €150!