Roselynd Randolph

9 april 2016

4298e0e6bb-auteur_roselyndZilverspoor boeken:
De Zilveren Wolvin
De Zilveren Poort
De Zilveren Raaf
Bloedengel

Website van Roselynd

 

Verhalen spelen vanaf haar kindertijd een grote rol in haar leven. Haar vader verzon elke avond voor het slapen gaan een nieuw avontuur, dat zijn kinderen ademloos aanhoorden. Ridders werden favoriet. Roselynd verslond de jongensboeken die daarover gingen en liet de meisjesboeken links liggen. Ze wilde altijd de ridder zijn, nooit de jonkvrouw. Ze vond het oneerlijk dat meisjes niet in een harnas met zwaaiend zwaard de dorpelingen konden redden van de snode roofridder, maar in een mooie jurk afwachtten tot de edele held hen redden zou. Rosalynd verzon daarom haar eigen verhalen met vrouwen in de hoofdrol, die ze nooit optekende.

In de stroom des levens raakten de werelden in haar hoofd verloren, tot ze in de jaren negentig de Arthur-legende herontdekte. Ook nu identificeerde ze zich met Merlijn, niet met Morgan le Fay, en verkoos ze de ridders boven Arthur en Guinevere. Ze deed een eerste poging tot het schrijven van een middeleeuwse roman die jammerlijk mislukte.

Begin 2000 raakte ze geïnteresseerd in het filmgenre “horror”, speciaal weerwolven trokken haar aandacht. De tegenstelling tussen het menselijke en dierlijke deel sprak Roselynd erg aan. De manier waarop deze wezens bijna altijd werden neergezet – monsterlijk en kwaadaardig – kon volgens haar niet kloppen. Er moest meer achter hen schuilen. Wie waren ze, wat bewoog hen, en zouden ze kunnen overleven in onze maatschappij?

Ze begon naar boeken te zoeken die handelden over weerwolven om meer over deze illustere wezens te leren. Dit pad leidde een paar jaar geleden naar een serieuze poging om een roman over hen te schrijven.

Roselynd Randolph (geb 06 05 1967) woont met haar man en honden in een dorpje,gelegen in een inspirerende bosrijke omgeving, ideaal voor weerwolven.

Geen reacties