Het nest van de Harpij

full27855286

Het nest van de Harpij – Yougian boek 1

Auteur: Latoya Moirae
Genre: Young Adult
Omvang: 260 pagina’s
Formaat: 14,8 x 21 cm
Prijs: 16,95

NuBestellen

 

 

De elfjarige Justin Daly woont met zijn ouders in het rustige dorpje Yougian. Op een avond vinden ze een verwilderd, jong meisje voor hun deur. Over zichzelf weet zij alleen nog dat ze Allyn heet en dat ze van de Kristalbergen is gekomen. AI snel ontstaat er een hechte band tussen Allyn, Justin en hun verwaande maar trouwe vriend James.

Maar niet alles is wat het lijkt in het idyllische dorpje. Zo beginnen steeds meer jonge meisjes zich vreemd te gedragen. Al snel blijkt dat Allyn over magische gaven beschikt, die alsmaar groeien. Gaven die ze hard nodig zal hebben om datgene wat de meisjes in het dorp bedreigt te overleven.

Terwijl de jaren verstrijken en het drietal naar een andere school in de stad gaat, dreigen de gevoelens die zowel James als Justin voor Allyn koesteren hun hechte band te verbreken. Dat terwijl Allyn steeds meer aandacht krijgt van waarzeggers en andere obscure lieden die haar gaven aanvoelen.

Dan duikt, na honderden jaren, een gruwel uit oude sagen op: Morag, de laatste der Harpijen. Dit stokoude, haast onkwetsbare wezen wil haar honger stillen met de laatste bron van magie in een wereld die zich begint te industrialiseren. Allyn en Morag blijken een gruwelijk verleden delen. In haar woede maakt Morag vele slachtoffers onder de bevolking van Yougian… en ook onder het drietal zelf. Is het monster nog te stoppen, voor ze iedereen uitmoordt?

REACTIES OP HET NEST VAN DE HARPIJ

“Het nest van de Harpij staat bol van talloze voor de jeugd zo herkenbare elementen: opgroeien, ontluikende liefde, gevoelens en verstand en de daarbij horende gevolgen en keuzes. Daarnaast speelt magie, het creëren van illusies en een boeiend tijdsbeeld een grote rol. De auteur weet een prima situatie te schetsen waarin bovenstaande ingrediënten tot een prachtig totaalplaatje zijn gevormd. Een prettig leesbaar en op continue niveau liggend, bijzonder jeugdverhaal dat menigeen geboeid houdt tot de laatste bladzijde.” – – Vier van vijf sterren, Dizzie.nl

“(…) het verhaal is goed opgebouwd en spannend en vooral de verhouding tussen de drie jongeren is mooi beschreven.” – – NBD I Biblion