Zwarte muren

full32569185Zwarte muren

Auteur: Anthonie Holslag
Genre: Verhalenbundels/horror
Omvang: 316 pagina’s
Formaat: 13,5 x 21 cm
Prijs: 18,95

NuBestellen

 

 

Achterflap tekst:

“Kijk toch eens naar deze muren,’ zei de oude zwerver, terwijl hij met ontzag omhoog staarde. De zwarte muren waren in zijn droom oneindig en leken regelrecht naar de wolken te gaan.

‘Iedereen kent deze muren,’ zei de oude man, terwijl zijn hand haast op een sensuele manier over het gesteente wreef. ‘Dit zijn de muren die onze donkerste verlangens, onze heimelijke gedachten, gevangen houden. Dit zijn de muren van woede en angst.”

Stel je een glijbaan voor die geen glijbaan is. Stel je een auto-ongeluk voor met vergaande en bovennatuurlijke gevolgen. Een liefdesrelatie met een bloederige climax. De verschrikkingen van de Tweede Oorlog of een onbekende maar angstaanjagende apocalyptische toekomst, waar de wereld door een onbekende ziekte wordt geplaagd. Twaalf angstaanjagende verhalen met onverwachte plotwendingen en personages die je lang zullen bijblijven.

Reacties op de bundel “Zwarte Muren”:

“Verhalen die allemaal draaien om misschien wel onze grootste vijand ooit: De Mens. (…) De Ware ik van de mens, die zich verschuilt achter de zwarte muren van onze geest.”   – – Miriam Verhaaf, De Nachtvlinders

“Je hebt niet in de gaten waar het naar toe gaat tot de laatste zin. Dat is het moment dat je even kippenvel krijgt en beseft dat inderdaad niets is zoals het leek.” – – King Things

Over de auteur:

Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar woonde tot zijn tienerjaren in de  Verenigde Staten. In 2012 kwam zijn eerste bundel met fictie uit, “Zwarte muren”, die door lezers en recensenten uitermate goed is ontvangen. In 2013 verscheen bij Zilverspoor zijn novelle “De kerstboom”, gevolgd door een heruitgave van “Zwarte muren” en de verzamelde werken “Een bloedovergoten dageraad” (2014) en “In het kille ochtendlicht” (2015). Anthonie is werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en is afgestudeerd in Culturele Antropologie.