Erika Zöllner

 1fc22ae837-auteur_erikahoukeszollnerZilverspoor boeken:
Op reis met Juf Jop

Media:
Website van Erika
Erika op Facebook
Erika op Twitter

 

Erika is geboren in Schiedam (1957). Na het VWO in Assen vertrok ze naar Groningen, waar ze aan het conservatorium cello en viola da gamba studeerde. Gespecialiseerd in oude muziek maakte ze vervolgens deel uit van verschillende ensembles en had ze een lespraktijk in Delfzijl, Groningen en Assen.

Zij keerde terug naar Den Haag, waar ze haar eerste echtgenoot ontmoette. Het huwelijk liep op een rampzalige manier af, na jarenlange strubbelingen en problemen die voor Erika onverklaarbaar waren, maar die uiteindelijk allemaal het gevolg bleken te zijn van de pseudologia fantastica van haar (inmiddels ex-)echtgenoot. Over haar ervaringen tijdens dit huwelijk schreef zij een boek.

Schrijven deed zij echter al veel eerder. Naast de gebruikelijke schriften vol verhalen op school begon Erika in een periode ‘tussen twee banen‘ op verzoek van haar zoons – toen 8 en 9 jaar oud – aan een kinderboek. Spannend moest het zijn, en een beetje raar, toeverachtig. Met deze opdracht ging ze aan de slag na beëindigen van het verhaal kwam de inspiratie voor het tweede deel als vanzelf.

Erika werkt momenteel in samen met haar huidige man als relatiebegeleider en als managementassistent bij het Nederlands Forensisch Instituut.