Gustaaf Glibber

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Griezel & co - boek 1 - De monsterkermis

Frederick von Grimwald woont in een vervallen kasteel in de saaiste stad van het Zwarte Woud, waar volgens een familietraditie zijn oom Theobald burgemeester is. Omdat er niets valt te beleven, brengt Frederick zijn dagen door met het aan elkaar plakken van skeletten en het verzamelen van insecten en opgezette dieren. Door zijn voorkeur voor vreemde zaken wordt hij op school Griezel genoemd.

Als op een dag Cornelius Brock, de grootste rivaal van Fredericks oom, de nieuwe burgemeester wil worden, staat de wereld op zijn kop. Hij heeft gemene plannen en het spel wordt niet volgens de regels gespeeld.

Schreiberg ligt niet alleen afgelegen, maar verbergt ook een eeuwenoud geheim. Totdat Frederick ontdekt waarom hij het Verboden Bos achter het kasteel niet mag betreden…

Griezel & co - boek 2 - De monsterkermis

Dankzij bureau Griezel en Co leven mensen en Monsterlingen vreedzaam samen in Schreiberg.
De stad is welvarend geworden door de goudmijn die Frederick Von Grimwald en zijn monstervrienden hebben ontdekt.
Alles is weer in oude glorie hersteld.

Plotseling ontvangt het bureau vreemde berichten.
Op andere plekken in het land zijn Monsterlingen op de vlucht geslagen voor een onbekende dreiging.
Een geheimzinnige Dokter X laat van zich horen en zijn plannen beloven weinig goeds.

Als het griezelcarnaval wordt verstoord door ongenode gasten en Fredericks vrienden worden ontvoerd, gaat het bureau op onderzoek uit.

Een nieuw avontuur brengt Griezel en Co tot ver buiten het Zwarte Woud, op zoek naar antwoorden die het leven van Frederick en de Monsterlingen voorgoed zullen veranderen.

Griezel & co - boek 3 - De monsterkermis

Bureau Griezel & Co viert eindelijk vakantie! Frederick en Victor zijn na hun avonturen neergestreken op Isla Monstrosa in de tropische zee. Daar komen Monsterlingen vanuit de hele wereld bij elkaar om op het Zeeduivel Vakantiepark te ontspannen. Er is zon, zee, strand én krijskaraoke.

Het verblijf op het eiland wordt nog specialer als Frederick voor zijn verjaardag een cadeau krijgt van Victor. Een groot feest barst los.

Dan maakt Benjamin Silvester de Derde zijn opwachting. Hij is de jonge miljonair die het vakantiepark heeft gebouwd om monsters bij elkaar te brengen met een nobel doel. De wereld móét zien hoe bijzonder ze zijn.

Frederick en zijn vrienden ontdekken dat Benjamin een vreselijk geheim verbergt. De missie om alle Monsterlingen te redden is begonnen…