Hans Dubbelman

Hans Dubbelman is geboren in Amsterdam op 6 augustus 1967.
Al 24 jaar staat hij als leerkracht basisonderwijs voor de klas. In die jaren heeft hij veel verhalen verzonnen die hij vervolgens in de klas vertelde.
Vaak zeiden ouders dat hij die verhalen op moest schrijven. Uiteindelijk is hij een van zijn ideeën gaan uitwerken en opschrijven. Vijf verhaallijnen zijn langzaam met elkaar verweven geraakt en vormden uiteindelijk één verhaal.
Ook heeft hij een prentenboek gemaakt en schrijf hij gedichten voor kinderen.
Als hobby tekent, schildert, zingt en tuiniert hij. Op sportief gebied mag hij graag zeilen, badmintonnen, tennis spelen of wandelen met vrienden.
Zijn leven draait op het ogenblik vooral om zijn vier kinderen, al blijven schrijven en tekenen ook een belangrijke rol spelen.

Triban - De bron van magie

In deel 1 van de Triban trilogie lijkt magie uit de wereld te zijn gebannen. Maar net zoals water, vindt magie altijd een weg door elk obstakel en langzaam sijpelt het uit een bron terug de wereld in.
De jonge Ashran heeft zijn opleiding tot tribanspreker nog niet voltooid, als de gruwelijke oorlog die in de buitenwereld woedt ook in zijn leven doordringt.
Lange tijd waande het Tribanvolk zich onkwetsbaar vanwege hun vaardigheid in het gebruik van tribanspraak. Toch lijken zelfs zij niet bestand tegen de macht van een duistere koning en zijn magiër, die vastbesloten zijn de wereld onder hun hiel te brengen.
Het enige dat de plannen van de meedogenloze tegenstanders nog kan dwarsbomen, zijn een stel jongeren van wie de levensloop zich op spectaculaire wijze kruist. Met een prinses en stalknecht als bondgenoten, zoekt Ashran naar een manier om zijn leven en daarmee ook zijn wereld te redden.