Hans Rek

In 2004 leerden Hans Rek (1971) en Marieke Plaisier (1981) elkaar kennen op een fantasy festival. Zij werden vrienden en begonnen in 2006 aan het schrijven van een brievenreeks die uiteindelijk resulteerde in een “ fantastische” briefroman.
Hans die al zijn hele leven geïnteresseerd is in fantasy en als entertainer al een boekje genaamd Zo! schreef over zijn alter ego Johannes de Nar, besloot tot het schrijven van de eerste brief.
Marieke schreef tijdens haar studie culturele en maatschappelijke vorming een scriptie over fantasy en hoe dit op een creatieve manier het leven een positieve draai kan geven. Zij was meteen enthousiast en schreef gelijk een brief terug.

Veel liefs

“Hoi schat, ben even een pakje af aan het leveren in het Heldere Bos. Het levert veel geld op en niemand anders wou deze klus hebben…”
Tja, dat vraagt natuurlijk om problemen. Hendrikus en Mergilda wonen in Sloegara. Om het hoofd boven water te kunnen houden, nemen zij allerlei klusjes aan en houden contact met elkaar via brieven. Dit specifieke pakje brengt toch wat meer met zich mee dan alleen een leuke opbrengst, zeker wanneer het Moordenaarsgilde, de Duartanen en de vriendelijke vader G. zich ermee gaan bemoeien.
Mergilda en Hendrikus proberen vooral om weer bij elkaar te komen om hun rustige leventje weer op te pakken, maar dat is niet makkelijk als trollen, ogers, orken en verraderlijke minnaressen op de loer liggen om roet in het eten te gooien. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bureaucratie die plotseling opduikt, net als alles beter leek te gaan…