Ineke Fritz

1c27c56b14-Ineke foto prof_webZilverspoor boeken:
Pizza Della Vita

Media:
Ineke op Twitter

OVER INEKE

Schrijven is wat ik zie, voel en ervaar in woorden proberen te vangen. In de huid van anderen te kruipen, ook om mezelf beter te leren begrijpen. Dat alles vanuit een natuurlijke behoefte, fascinatie voor taal en een niet te stuiten creatiedrang.

Na jarenlang als directie assistente voor de Raad van Beheer van een multinational te hebben gewerkt, besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken. Ik volgde een schrijfopleiding en een aantal aanvullende cursussen en kreeg de kans om als tekstschrijver bij een reclamebureau aan de slag te gaan. Sinds enige tijd leg ik me toe op het schrijven van korte verhalen en romans, al maak ik af en toe schrijfuitstapjes naar andere genres.

Mijn debuutroman ‘De Achtertuin’ kwam op de shortlist van de AKO/Free Musketeers Nieuwe Schrijversprijs 2009. Korte verhalen werden gepubliceerd in Het Parool en diverse verhalenbundels. Meest recent is de selectie van een kort verhaal in het kader van het boekenweekthema 2013 ‘Gouden Tijden Zwarte Bladzijden’ voor de bundel van Literairwerk.

Met ‘Pizza della Vita’ debuteerde ik in maart 2014 bij Uitgeverij Zilverspoor.

OVER PIZZA DELLA VITA

‘Pizza della Vita’ gaat over leven met de dood op je hielen. Over een inktzwart verleden dat zich aan hoofdpersoon Rudolph den Hartog opdringt als een erfenis die hij niet kan accepteren, maar ook niet kan weigeren. Humor, ironie, sarcasme, vriendschap en romantiek worden aangegrepen om het leven draaglijk te maken. Over de liefde twijfelt Rudolph.