Jeroen Vreijling

Jeroen Vreijling (1974) is geboren en getogen in Zaandam. Hij heeft de opleiding H.L.O. Biochemie afgerond en is sindsdien werkzaam als research analist op een laboratorium in een academisch ziekenhuis. Op de basisschool schreef hij al korte verhalen met veel fantasie. Na het lezen van een groot aantal boeken in het fantasy-genre en de aankondiging van de schrijfwedstrijd van Luitingh Fantasy en Magic Tales, besloot Jeroen zelf eens een poging te wagen een fantasy roman te schrijven. Drakenkruid is hiervan het resultaat. In 2013 behaalde dit manuscript de shortlist van deze schrijfwedstrijd.

Drakenkruid

Diep onder de grond, in Bijlstad, woont de dwerg Björn. Hij houdt zich vooral bezig met het uitgraven van nieuwe gangen in de rotsen. Zijn rustige leventje wordt bruut verstoord als een draak na eeuwen ontwaakt en instortingen in de dwergentunnels veroorzaakt. Björn wordt op onderzoek uitgestuurd in de bovengrondse wereld.

Amy woont bij haar oma en helpt in haar kruidenwinkeltje. Als oma onverwacht komt te overlijden, merkt Amy dat het geheimzinnige vuurkruid voor het eerst in haar leven in bloei staat. Kort daarna komt zij in contact met een draak, die overal onrust zaait. Op een onverwachte manier stuit zij op het geheim van het mysterieuze kruid, waardoor zij de kans krijgt om de oorlog die er tussen de mensenvolken woedt te stoppen. Zij is echter niet de enige die haar oog op het vuurkruid in haar tuintje heeft laten vallen…