Johan Bakker

Johan Bakker publiceerde eerder Behind the Rainbow, een biografie van de vroeg-gestorven Amerikaanse zangeres Eva Cassidy. In 2012 won hij er de Britse People’s Book Prize mee. Het boek verscheen vervolgens in het Nederlands als Eva Cassidy, De Biografie. Naast zijn passie voor muziek heeft Johan Bakker een grote liefde voor ruimtevaart. Als jongen van tien schreef hij al een verhaal dat zich op Mars afspeelde.

Enkele reis mars

Vier ruimtevaarders ondernemen in 2025 een lange reis naar de onherbergzame planeet Mars. De astronauten hopen daar een samenleving te beginnen die mooier, menselijker en eerlijker is dan die ze op de aarde achterlieten.

Miljarden ademloos meelevende thuisblijvers volgen de ruimtereizigers naar hun eindbestemming. De kijkers zijn vooral geïnteresseerd in de sociale verhoudingen tussen de astronauten. Maar Jonah, Tatjana, Nicholas en Celia zijn opgeleid tot serieuze wetenschappers, dit avontuur op de Rode Planeet mag natuurlijk niet verzanden in een ordinaire real-life soap.

In Enkele Reis Mars strijden pioniersgeest, optimisme en idealisme met kijkcijferdwang, onderlinge wedijver en levensgevaarlijke zonnewinden.