Ontmoet onze juryleden

Sebastiaan Koen

Sebastiaan Koen (geb. 1992) komt uit en woont in het noordelijke Assen. Daar woont hij sinds zijn geboorte en is er in alle rust opgegroeid. Toch riepen verre oorden en verhalen hem. Daardoor ontwikkelde hij een passie voor boeken en geschiedenis. Door vele landen en plekken te bezoeken, komt er inspiratie boven voor zijn eigen verhalen.

Steden en dorpen in zijn verhalenreeks ‘Verhalen van Auruco’ zijn vaak gebaseerd op plekken die hij heeft bezocht.

In het dagelijks leven is hij koerier en bevindt hij zich veel op de weg. Tijdens de lange ritten bedenkt hij nieuwe verhalen, personages en plotlijnen. In de dorpen van Drenthe is genoeg inspiratie te vinden.

Hij kijkt er enorm naar uit om jullie manuscripten te lezen en in de verhalen te verdwijnen.

Kim ten Tusscher

Kim ten Tusscher werd in 1979 geboren in Twente en is daar eigenlijk altijd gebleven. Ze woont met Björn in een huis uit 1902 en ze delen een passie voor geschiedenis, reizen en avontuur. Ze fietsten samen van de westkust van Engeland naar de oostkust (tentje achterop), langs Hadrian’s Wall, deden een roadtrip door het zuidwesten van Amerika en kampeerden bij watervallen in IJsland. In haar eentje bezocht ze jaren geleden de Lakota Indianen. Een ding hebben al die reizen met elkaar gemeen: Kim komt altijd boordevol inspiratie terug.

Verhalen schrijven is Kims passie en fantasy een geweldig middel om de wereld om haar heen te onderzoeken. Ze schuwt geen heftige onderwerpen, omdat die haar uitdagen om onbevooroordeeld na te denken over wat er allemaal om haar heen speelt. Het is niet voor niets dat Kims verhalen bekend staan om de personages die niet ‘goed’ of ‘slecht’ zijn. Haar boeken hebben naast vaart en spanning ook diepgang en gevoel.

Nadat Kim in 2010 Liliths wereld introduceerde, liet die haar niet meer los. In haar verhalen is ze net zo nieuwsgierig naar de wereld als in het echt. Wat ligt er achter die bergkam? Hoe heeft deze cultuur zich ontwikkeld tot hoe die nu is? Iedere vraag die Kim zichzelf stelt, levert een nieuw verhaal op. En ze belooft je nu alvast: er is nog veel meer te vertellen.

Kelly van der Laan

Kelly van der Laan (1980) is schrijver, maar vooral ook lezer. Ze geniet van goede verhalen en kijkt daarbij niet zo naar genres. Fantasy, SF, drama, horror, wie maakt zich eigenlijk druk om hokjes? Voor haar gaat om de verhalen, de personages, de plot twists en de gevoelens, het gevoel van buiten adem zijn wanneer je vol spanning de pagina omslaat (of op de ‘volgende’ knop van je e-reader drukt).

Zulke verhalen schrijft ze zelf ook het liefst. Ze won Fantastels Verhalenwedstrijd 2013 met een dystopisch fantasyverhaal genaamd “Roze Water”.

Peter DeWillis

Peter DeWillis is het pseudoniem van Peter van Roermund.
Als maker en docent werkt hij voor verschillende theater- en filmopleidingen.
Alsof hij vanwege zijn beroep niet genoeg verhalen vertelde, wandelden op een heel gewone dag zomaar een aantal personages zijn hoofd binnen en bleven daar. Tevergeefs probeerde hij hun gewoel in zijn hersenpan te negeren.

Django Mathijsen

Django Mathijsen is auteur, wetenschapsjournalist en componist. Met zijn verhalen won hij onder andere de Grote Brugse Fantasy Award, de Unleash Award, Trek Sagae en Huiveringen beoogd.
Van 2009 tot en met 2017 was hij vast jurylid van dé schrijfwedstrijd voor fantasten: Fantastels.

Django’s korte verhalen zijn gepubliceerd in meerdere verhalenbundels, omder andere Wonderwaan, Pure Fantasy en Edge Zero en worden door e-Publikant op internet uitgegeven.

Naast fantasy en sciencefiction voor volwassenen, schrijft Django ook kinderboeken, uitgegeven bij verschillende uitgeverijen.

Anaïd Haen​

Anaïd Haen schrijft sinds 2005 over alles wat los en vast zit, maar vooral over dingen waarbij ze haar verbeelding de vrije loop kan laten. Ze schrijft erg graag korte verhalen en won daar al meerdere nominaties en eerste prijzen mee, onder andere de Unleash Award 2010, Trek Sagae 2017 en meerdere themawedstrijden van Pure Fantasy.
Van 2009 tot en met 2017 organiseerde ze dé schrijfwedstrijd voor fantasten: Fantastels.

Anaïds werk is gepubliceerd in meerdere verhalenbundels, Wonderwaan, Pure Fantasy, Op ruwe planken en Edge Zero en wordt door e-Publikant op internet uitgegeven.

Samen met Cocky van Dijk schrijft zij musicals waarvoor Django Mathijsen componeert. Toneeluitgeverij Vink geeft een aantal van die musicals uit.

Naast fantasy en sciencefiction voor volwassenen, schrijft Anaïd ook kinderboeken, uitgegeven bij verschillende uitgeverijen.

Cocky van Dijk

Cocky van Dijk zit al heel haar leven met haar neus in de boeken. Dit leidde ertoe dat ze beheerder werd van MagicTales.nl, ze de manuscriptenwedstrijd met Luitingh Fantasy mede organiseerde en jureerde, bij Fantastels heeft gejureerd en zelf is gaan schrijven.

Diverse toneelwerken zijn bij toneeluitgeverij Vink uitgegeven en worden door heel het land opgevoerd.