Krista van der Hulst

Ik ben Krista van der Hulst, geboren in 1981 in Obdam. Ik woon met mijn vriend, zoon, hond en kat in Zeist. Op dit moment werk ik als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling voor begeleid wonen.

Van kleins af aan is schrijven al mijn grote hobby geweest. Op de basisschool maakte ik kleine verslagen van de vakanties in Frankrijk met mijn ouders en schreef ik stukjes voor de schoolkrant.
Vooral op de middelbare school sloeg mijn fantasie op hol en schreef ik allerlei soorten verhalen; comedy, thriller, horror, avontuur en combinaties daarvan.
Daarna werd mijn leven gevuld met mijn studies (Bouwkunde en Beleid, Communicatie en Organisatie), diverse bijbaantjes en mijn andere passie dansen en raakte het schrijven op de achtergrond.

Ongeveer twee jaar terug besloot ik weer te gaan schrijven en het ook serieus aan te pakken. Een aantal korte verhalen van mij zijn inmiddels gepubliceerd, waaronder het verhaal ‘Niets is wat het lijkt’ in de bundel Schrikkelbruid van uitgeverij PAMAC. Verder schrijf ik een vaste driemaandelijkse column. Ik vind het leuk om me in diverse genres te ontwikkelen. Wat dat betreft streef ik een veelzijdigheid en afwisseling na in mijn schrijfwerk die ik ook graag heb in de rest van mijn leven.

Met de chicklit ‘Dwaze dates of echte liefde’ komt mijn droom van het publiceren van een boek uit. In de zomer van 2012 zette ik twee hoofdstukken van mijn toen half afgeschreven manuscript ‘Van voor af aan’ op het crowdfunding platform tenpages.com, waarna ik in drie maanden tijd 2000 aandelen verkocht.

Dwaze dates of echte liefde

Lieke, een 28 jarige tekstschrijfster bij een vrouwenblad, moet een nieuwe start maken na de verbroken relatie met haar vriend Mark. Haar vriendinnen Andrea (de naïeve katten en kindervriend) en Natasha (de mannenvreter) pro-beren haar te helpen. Gedrieën stappen ze middenin de soms hilarische wereld van versieren en versierd worden.

Terwijl Lieke wegwijs probeert te worden in een doolhof van daten, mannen en seks, worstelt ze met haar positie op haar werk. Ze krijgt de kans van haar leven, maar die kan ze pas waar maken als ze onder ogen ziet wat ze mist. De positie in haar waterpolo team staat onder druk evenals de relatie met haar ouders.

Lieke gaat op zoek naar antwoorden die allesbepalend zijn en moet heel wat kikkers kussen om te ontdekken wie er bij haar past… en wat ze wil in het leven en de liefde.

Dwaze dates of echte liefde: een roman met een lach en een traan over grote liefdes, vriendschap en ambitie die je doet meeleven met de sympathieke heldin. Herkenbaar, romantisch en een beetje stout.

Kiezen of Daten

Noor is een drieëndertigjarige levensgenieter. Met haar vrienden Ricardo en Evi en haar moeder, vermaakt ze zich prima. Ze houdt van onenightstands, maar o wee als het op liefde begint te lijken. Nadat ze naar de stad verhuist en een opleiding bouwkunde naast haar werk als assistent-architect gaat volgen, verandert alles. Ze ontmoet Dave, een medestudent, die haar laat voelen hoe het is om jong te zijn, zoals hijzelf. Ook James, projectleider bij een aannemer, komt in haar leven en haalt haar over om met hem op stap te gaan. Hoewel ze het probeert tegen te houden, wordt ze verliefd. Niet op één, maar op twee mannen. Als blijkt dat het niet zo toevallig is dat het juist deze twee mannen zijn, valt alles in duigen. De liefde, vriendschap en haar carrière.