Mara van Ness

Mara van Ness (1986) keek als kleuter al naar Star Trek. Haar fascinatie met sciencefiction en later ook fantasy is nooit meer verdwenen.
Na een bachelor Natuurkunde in Leiden volgde ze een masteropleiding Geofysica in Utrecht. Op het moment doet ze onderzoek naar het aardmagnetisch veld en staat daarvoor met enige regelmaat op (al dan niet uitbarstende) vulkanen.
In haar vrije tijd is ze veel op de manege te vinden of met haar laptop of een boek op de bank. Na een aantal jaren fanfictie geschreven te hebben, besloot ze haar hand te wagen aan een oorspronkelijk verhaal. ‘Feel-good science fantasy’ Magnetar is hiervan het resultaat. Dit manuscript behaalde de longlist van de Luitingh Fantasy schrijfwedstrijd 2011/2012.

Magnetar

Wanneer wetenschap en magie zich met elkaar vermengen, treden er allerlei paranormale verschijnselen op. Neil wil er het fijne van weten.
Want hij is de man die niet had mogen leven…

Liverpool, december 2041. Neil Evans is na een verkeersongeluk in coma geraakt en hersendood verklaard. Op de dag dat zijn organen getransplanteerd zullen worden, opent hij echter alsnog zijn ogen.
Fysiek is er niets mis met hem, maar hij herinnert zich niets van zijn leven van voor het ongeluk. Met hulp van zijn huisgenootje Niamh probeert hij zijn leven weer op te pakken. Hij blijft echter gekweld worden door nachtmerries waarin hij in een zwart gat valt. En wie is de blonde man die hij maar in zijn dromen blijft zien?
Rond dezelfde tijd publiceert een Mexicaanse wetenschapper een artikel waarin hij stelt dat etherenergie – een van magie afgeleide methode om energie aan voor de meeste mensen onzichtbare delen van de werkelijkheid te onttrekken – wel degelijk mogelijk is. In het zuiden van de Verenigde Staten volgen de meldingen van paranormale verschijnselen elkaar in razend tempo op.
Is er een verband tussen deze gebeurtenissen en Neils miraculeuze ontwaken? Complottheoriefan Niamh denkt van wel en neemt contact op met de zoon van de bedenkers van etherenergie: de Nederlandse magiër Lysander ‘Luuk’ Janssen. Haar mailtje zet echter meer in gang dan zelfs Niamh met haar wilde theorieën had kunnen bedenken…