Mariska Kool

Mariska Kool (39) houdt enorm van spannende verhalen. Ze leest alles wat ze te pakken kan krijgen, als het maar spannend is. Ze noemt zichzelf wel eens gekscherend een ‘ADHD-lezer’. De inspiratie voor haar boek “De juiste instelling” deed ze op tijdens haar werk, als behandelcoördinator bij een justitiële jeugdinstelling. Ze schreef het boek dat ze zelf graag zou willen lezen, maar nergens kon vinden.

De juiste instelling

Hoe ver ga jij voor gerechtigheid?

Emily, een jonge groepsleidster van een Justitiële Jeugdinrichting, kan de dood van haar beste vriendin en collega, Fleur, maar niet verwerken. Als vijf jaar na Fleurs dood een uitnodiging voor de herdenkingsdag op de deurmat valt, is de chaos compleet. Wie wil haar en haar teamleden herinneren aan deze afschuwelijke tijd?
De oud teamgenoten pikken de draad weer op en gaan op onderzoek uit. Met de verdwijning van hun collega, Clair, wordt het de teamleden gruwelijk duidelijk: demonen uit het verleden eisen gerechtigheid. Om te overleven moeten zij alle zeilen bij zetten en worden zij tot het ondenkbare gedreven. Maar wie kunnen ze vertrouwen? En wie niet? Een vergissing op dat vlak kan dodelijk zijn, zo blijkt…

Wat zou jij doen als je collega een psychopaat blijkt te zijn?

Mariska Kool weet angstaanjagende spanning te combineren met een origineel plot, die je niet meer uit je hoofd krijgt.

Bloedzusters

Het gaat er hard aan toe op het Arnhems lyceum. Op de eerste dag na de zomervakantie wordt er in de aula een seksfilmpje van een leerling vertoond. Het slachtoffer raakt dezelfde dag nog vermist. Geen op zichzelf staand incident: vlak voor de zomervakantie verdween er ook een meisje dat na een week naakt en dood werd teruggevonden. Wie erachter zitten, is geen raadsel. The bitches from hell terroriseren de hele school, maar er is volgens de politie onvoldoende bewijs. Zij kunnen niets doen.

Met gevaar voor eigen leven probeert een groepje leerlingen bewijzen te verzamelen van de weerzinwekkende dingen die zich online en in real life voordoen. Zullen ze op tijd zijn voor de verdwenen Kat? En welke rol speelt de nieuwe scholiere Amber in dit alles?

Een verhaal over cyberpesten en afpersing dat dichter bij de werkelijkheid ligt dan velen denken.