Mathijs Hulster

Mathijs Hulster (1985) uit Zeist is al zolang hij zich kan herinneren gegrepen door fantasy en sciencefiction. In een klasgenotenboekje schreef hij op zevenjarige leeftijd: ‘later wil ik proftennisser en schrijver worden.’

Hij heeft het inderdaad niet bij één ding gelaten. Dat spreekt uit zijn veelzijdige baan als fysiotherapeut in een particuliere praktijk, zijn studie acupunctuur en zijn passies voor tennis, reizen, muziek en de Japanse krijgskunst aikido. Schrijven is een serieuze passie sinds hij in 2003 zijn eerste boek Koning van de Stilte schreef.

In zijn verhalen en boeken verwerkt hij zijn fascinatie voor oude culturen, het oeroude mysterie dat ‘het kwaad’ heet en de gave van de mens om boven zichzelf uit te stijgen. En tot bovenmenselijke prestaties te komen.

Portaal - boek 1 - De vrije wereld

Als Jessy met twee vrienden een oeroud masker opzet, ontwaken ze de volgende dag in de Vrije Wereld – het land waar de doden voortleven.
Met de hulp van Ailea, een tweeduizend jaar oude Chinese vrouw, smeedt Jessy een plan om haar weg uit dit dodenrijk te vinden. Ze leert over magie en haar unieke gave en komt steeds dichter bij haar einddoel: het paleis van de wijze farao Ramses.
Maar de geheimzinnige Orde van Apophis zet alles op alles om het masker in zijn bezit te krijgen…

De Vrije Wereld is het eerste deel in de Portaal-serie, een bloedstollend young adult-fantasy avontuur.

Portaal - boek 2 - De staf van Apophis

Het Egypte van het dodenrijk bereidt zich voor op oorlog.

Farao Ramses is rusteloos nadat er in de kerkers onder zijn stad een raadselachtig magiespoor wordt ontdekt. In Perzië vinden zijn spionnen een omvangrijke legermacht die onderweg is naar Egypte. Ondertussen onthuld Meester Lhanima in de donkere wouden van Bharat een kracht die er al een eeuw lang ongestoord woekert.

Thyranoens meesterplan ontwikkelt zich snel dankzij een machtig nieuw wapen. Maar door het te hanteren, stelt hij zichzelf bloot aan een groot gevaar.

Voor Jessy lijkt er een bijzondere taak weggelegd. Kan de Meester haar leren de kracht van het masker te gebruiken? Zal ze eindelijk de oorsprong van haar gave ontdekken?

De Staf van Apophis is het tweede deel van de Portaal-serie, een bloedstollend young adult-fantasy avontuur.