Robert Bijman

Robert is geboren op 7 oktober 1967 te Amsterdam. Hij is Debiteuren administrateur van beroep.
In 2005 kreeg hij echter het boek ‘The Artist’s Way’ van Julia Cameron in handen. Hierdoor vond hij de schrijver in hem. Meteen verschenen Tom en Shantea uit de mist en begon hij hun ontdekkingstocht op te schrijven. Het resulteerde in zijn eerste boek over de geheime diepzeestad Anumoria die hij tijdens de avonduren, weekenden en vakanties schreef en herschreef.
In 2012 schreef hij het tweede deel van de Segrijn & Sotalia reeks. In 2013 ontstonden drie korte SF verhalen voor de Fantastels schrijfwedstrijd uit zijn vingers. Hij is begonnen aan het derde deel van de serie getiteld: “Fenyx.”
Naast het schrijven is hij gek op films, de betere tv-series, comedy, soundtracks, theater, lezen en zwemmen.

De Anumoria initiatie

Tom is al zijn hele leven bang voor water. Wanneer zijn waterfobie op zijn vijftiende plotseling verdwijnt, verandert zijn leven resoluut.
Hij kan de gedachten van een klasgenootje horen, krijgt door de regen een vissenhuid en er wordt een bloeddorstig oerinstinct in hem wakker.
Tijdens de zomervakantie neemt zijn vader Johan hem en zijn beste vriendin Shantea mee op zijn schip de ‘Meissa’. Tijdens deze reis naar de Marianen eilanden vertelt Johan zijn zoon dat zij deel uit maken van een volk van zeemeermensen en dat ze op weg zijn naar de diepzeestad Anumoria.
Nog voordat ze veilig en wel de zeestad hebben bereikt wordt Johan ontvoerd door een haaimeerman genaamd Fango. In ruil voor Johans leven wil hij twee legendarische Prismaparels ontvangen.
Dit resulteert voor de tieners in een zoektocht naar hun ware identiteit, een adembenemende race tegen de klok om Johan uit de wraakzuchtige kaken van een angstaanjagend familielid te redden.

De Eldurea deceptie

In zijn hebzucht en machtswellust denkt Fango het ultieme wapen gevonden te hebben om de macht over de wereld over te nemen.
Duistere pionnen helpen hem zijn geheimen veilig te houden.
Wanneer in Anumoria een familielid van Tom en Shantea komt te overlijden, beschuldigt gouverneur Rubilus, de nieuwe leider van de diepzeestad, de twee van moord. In een poging hun onschuld te bewijzen moeten Tom en Shantea keuzes maken die verstrekkende gevolgen hebben voor hun eigen voortbestaan en dat van de gehele mensheid.
In hun zoektocht vol gevaar krijgen ze hulp van Tandje, hun grote steun en toeverlaat, Grimpa, lerares in de Kracht, hun vader Johan en zijn kleine raadgever Han, Jennyfer, een klasgenoot uit hun tijd in Amsterdam en Akuakai, een aan amnesie lijdende inktvisman.

Fenyx

Om te achterhalen waarom vluchtelingen op zijn planeet door de legendarische Fenyxvrouwen worden vermoord, reist Akuakai af naar de bron van het kwaad. Er wordt niets meer van hem vernomen.

Op Tiamat verschijnt een mysterieus kubusschip dat de gesloten zeestad Delfinia uit zee opzuigt. Tom en zijn vrienden Shantea, Infinia en Panta volgen de kubus naar een holle planeet waar Akuakai op het punt staat de heersende macht omver te werpen.

Wanneer Delfinia zich opent, wordt een aartsvijand bevrijd en valt de groep vrienden uiteen. Tom en Infinia vluchten met Akuakai en Ula naar Lacertia waar de vogelmensen leven.

Tijdens de zoektocht naar Ula’s familie ontdekken Tom en Infinia dat niet iedereen is wie ze zeggen te zijn.

Reactie op Segrijn & Sotalia deel 2 – De Eldurea deceptie:
“Als een rasechte tovenaar opent Bijman allerlei werelden voor zijn lezers. De passie waarmee hij zijn verhalen schrijft is zijn belangrijkste wapen. Een verhaal vol verhalen, waarbij je constant bij de les moet blijven, of je verzuipt.”
(Guy Doms – Hebban)

Reactie op Segrijn & Sotalia deel 1 – De Anumoria initiatie:
“Dit boek is een prisma pareltje in zijn genre. Op een respectvolle manier wekt Robert de wereld van de zee tot leven. Zijn oog voor detail is bewonderenswaardig.”
(Shirley de Heus – Hebban)

Helyx

Nadat Tom en zijn vrienden het ruimteschip van Jerem Quint tot in de holle planeet Urubin hebben gevolgd, nemen de Levensstenen in Panta en Shantea hun lichaam over. Willoos vliegen ze naar het paleis van Delfinia waar edelstenen versies van Akuakai en Sirenia klaarstaan om hun ziel over te nemen.

Wanneer Tom en Infinia in het paleis arriveren om hun vrienden te redden, is ook Infinia niet meer zichzelf en staat Tom er ineens alleen voor. Bij het verschijnen van Caball, een mysterieuze zwarte paardman met schizofrene trekjes, neemt Toms leven een drastische wending. Op gruwelijke wijze wordt hij gedwongen om samen met Caball en Shantea een tijdruimtevortex binnen te gaan.

Ze arriveren in een grot die Tom en Shantea bekend voorkomt. Dan verschijnt er vanuit het niets een tweede Shantea, met naast haar Toms overleden vader. De verwarring is pas echt compleet wanneer Tom geconfronteerd wordt met zijn eigen evenbeeld dat het dode lichaam van Jenny in zijn armen draagt.