Roselynd Randolph

Verhalen spelen vanaf haar kindertijd een grote rol in haar leven. Haar vader verzon elke avond voor het slapen gaan een nieuw avontuur, dat zijn kinderen ademloos aanhoorden. Ridders werden favoriet. Roselynd verslond de jongensboeken die daarover gingen en liet de meisjesboeken links liggen. Ze wilde altijd de ridder zijn, nooit de jonkvrouw. Ze vond het oneerlijk dat meisjes niet in een harnas met zwaaiend zwaard de dorpelingen konden redden van de snode roofridder, maar in een mooie jurk afwachtten tot de edele held hen redden zou. Rosalynd verzon daarom haar eigen verhalen met vrouwen in de hoofdrol, die ze nooit optekende.

In de stroom des levens raakten de werelden in haar hoofd verloren, tot ze in de jaren negentig de Arthur-legende herontdekte. Ook nu identificeerde ze zich met Merlijn, niet met Morgan le Fay, en verkoos ze de ridders boven Arthur en Guinevere. Ze deed een eerste poging tot het schrijven van een middeleeuwse roman die jammerlijk mislukte.

Begin 2000 raakte ze geïnteresseerd in het filmgenre “horror”, speciaal weerwolven trokken haar aandacht. De tegenstelling tussen het menselijke en dierlijke deel sprak Roselynd erg aan. De manier waarop deze wezens bijna altijd werden neergezet – monsterlijk en kwaadaardig – kon volgens haar niet kloppen. Er moest meer achter hen schuilen. Wie waren ze, wat bewoog hen, en zouden ze kunnen overleven in onze maatschappij?

Ze begon naar boeken te zoeken die handelden over weerwolven om meer over deze illustere wezens te leren. Dit pad leidde een paar jaar geleden naar een serieuze poging om een roman over hen te schrijven.

Roselynd Randolph (geb 06 05 1967) woont met haar man en honden in een dorpje,gelegen in een inspirerende bosrijke omgeving, ideaal voor weerwolven.

Het oog van de bok

Dirk de Vilder is meer dan alleen een verdoemde ziel; hij is ook de leider van de beruchtste motorbende uit de hel. Hij zint op wraak en eerherstel. Zijn doel is om zijn mannen uit het Purgatorium te verlossen, zodat ze weer gewoon achter hem aan rijden op de wegen van de aarde en klusjes opknappen voor hun baas Furfur, een van de gevallen engelen.

Om dat te bereiken, zorgt Dirk ervoor dat hij in het criminele circuit terecht komt, brengt hij een bezoekje aan zijn eigen verleden en neemt hij een duik in de Oude Hel.

Daar komt hij echter tot de ijzingwekkende conclusie dat hij niets te vertellen heeft zolang twee mysterieuze amuletten hem als hun beschermer zien. Bovendien leggen zowel de zeven prinsen van de hel als de zeven hoogste engelen, de  Serafijnen, hem het vuur aan de schenen.

Hij zal moeten voorkomen dat hij een pion in hun schaakspel wordt. Dirk houdt niet van schaak. Hij speelt liever kaart. Hij is de man met altijd een troef achter de hand. De kunst blijft echter om deze op het juiste moment uit te spelen…

Roselynd Randolph neemt je in haar wereld vol duistere urban fantasy weer mee op een zoektocht. Deze keer proberen we het antwoord te vinden op de vraag: als je het heden manipuleert, kan je dan voorkomen dat het kwaad uit het verleden, de toekomst besmet?

“Het Oog van de Bok” is een op zichzelf staand verhaal dat zich afspeelt in de wereld die Roselynd Randolph voor het eerst schetste in “Bloedengel”.

Bloed Engel

Robin is zanger in een coverband en heeft een duister geheim: hij is een half-Incubus, een Demon. Daarom leidt hij al eeuwenlang een rustig bestaan in de schaduw van het leven. Wanneer hij daar noodgedwongen uit moet treden, maakt hem dat allesbehalve blij.

Ellen is in de zevende hemel als zij een heuse beschermengel blijkt te hebben die haar te hulp zou moeten schieten. Als een tragedie Ellens leven binnenkomt, laat hij het echter afweten en is het Robin die haar steun en toeverlaat wordt. Hun liefde wordt op de proef gesteld als er in Vinkdam vrouwen worden vermoord en Ellen er achter komt dat haar lotsbestemming een zwaar offer vraagt. 

Op het eerste gezicht hebben een moeder-overste, een gevallen Engel, een half-Incubus en een gewone vrouw niets met elkaar gemeen. Toch raken hun levens met elkaar verstrengeld. Dat zet hen op een pad dat alleen kan leiden naar de ondergang van minstens een van hen.

In deze duistere urban fantasy neemt Roselynd Randolph je mee op een zoektocht naar het antwoord op deze vraag: als goed en kwaad in ieder van ons leven heerst, zijn we dan sterk genoeg om de juiste beslissing te nemen? 

Het oog van de bok

‘Na de verdwijning van Judith en Justin, vreest Jesse voor de hele Varulven wereld; het mysterieuze zwaard “Demonendoder” wordt gestolen en overal nemen Alpha’s het recht in eigen hand. Jesse beseft dat alleen het ultieme offer de Zilveren Wolven terug kan brengen.

Tot zijn verbazing is de gevreesde Hybrioriaan Thorsson degene die hem daarbij op het juiste spoor zet. Dit leidt tot een zoektocht in Älysium. Daar proberen Judith en Justin het hoofd letterlijk niet te verliezen. Ze hebben verrassende ontmoetingen, nemen zware beslissingen en is er een nieuwe confrontatie met de Voorouders als zij eindelijk hun masker laten vallen en het voor iedereen duidelijk wordt welk gruwelijk spel zij al die tijd hebben gespeeld. Kan Jesse hen op tijd bereiken of steken Kyle en Rane een spaak in het wiel? En hoe zit het met Josh? Want het leven gaat natuurlijk gewoon door. Zelfs als je dood bent…
In dit sluitstuk van trilogie ‘boeken der Varulven’ maak je samen met Jesse de reis van je leven.

De Zilveren poort

Na de gebeurtenissen in Summerking, probeert Judith haar leven een nieuwe richting te geven in Nederland. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Josh worstelt niet alleen met de opdracht die hij van de Voorouders kreeg, maar vooral ook met zichzelf. 

Jesse en Justin gaan onafhankelijk van elkaar naar Toronto, waar ze elkaar weer tegenkomen. Jesse is nog niet vergeten wat voor wandaden Justin op zijn geweten heeft.

Dan worden in Nederland de resten van een oud kasteel ontdekt, met daarin een mysterieus zilveren zwaard en moet Judith in het geweer komen om het natuurgebied waar ze woont, van de ondergang te redden. 

In het natuurgebied ligt namelijk een legendarische poort. Maar eenmaal geopend, komt er meer ellende binnen dan Judith ooit had kunnen denken.

Deze urban-fantasy neemt je mee op een tocht vol actie, bloed en tranen , dieper de wereld van de weerwolven in.

Maar Judith zou Judith niet zijn, als ze niet op geheel eigen wijze afrekent met haar demonen en iedereen die haar een kwaad hart toedraagt. Ze krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek, maar betaalt een zware prijs door te kiezen voor haar hart en een heel nieuw leven.

Deze dark fantasy in de traditie van True Blood bewijst dat het leven ook voor Weerwolven bij veertig begint.

De zilveren wolvin

Judith, een ingedutte Weerwolvin van veertig, ontdekt na de dood van haar oom dat ze familie heeft in Winterking, een alternatieve leefgemeenschap voor Weerwolven in Canada. 
Ze besluit een vlucht te boeken voor de vakantie van haar leven. Dat lijkt te lukken, als ze letterlijk Ontwaakt en voor het eerst een Jachtpartij meemaakt.

Maar dan wordt ze beschuldigd van moord en betaalt het dorpje een vreselijke prijs voor haar aanwezigheid. Er zit voor Judith niets anders op dan de handen uit het vachtje te steken en de vijand het hoofd te bieden. Een vijand die, zo blijkt, uit eigen gelederen komt. 
Als ze dan ook nog wordt ontvoerd en oog in oog komt te staan met haar dood gewaande vader, wacht haar de zwaarste beproeving van haar leven. 

Maar Judith zou Judith niet zijn, als ze niet op geheel eigen wijze afrekent met haar demonen en iedereen die haar een kwaad hart toedraagt. Ze krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek, maar betaalt een zware prijs door te kiezen voor haar hart en een heel nieuw leven.

Deze dark fantasy in de traditie van True Blood bewijst dat het leven ook voor Weerwolven bij veertig begint.