Vincent Nora

bab7d9b266-auteur_vincentnoraZilverspoor boek:
De Chirurgijn

Website van Vincent

Vincent op Twitter

Het duistere in de mens en het occulte heeft mij altijd al gefascineerd. De nauwe banden die ik zie tussen fantasy- en griezelverhalen vind ik interessant om in mijn werk te gebruiken. Voor mij is het de uitdaging om op basis van waargebeurde feiten een verhaal te bouwen waarin ik de lezer kan meenemen.

In mijn leven heb ik veel gereisd en ik neem dan graag kennis van de lokale cultuur en folklore. Dit gebruik ik als inspiratiebron. Zo heb ik een half jaar in Ghana als vrijwilliger gewerkt. Daar heerst nog altijd een diepgeworteld geloof in hekserij en zwarte magie.

Op alle gebieden van kunst en cultuur (beeldend, muziek, literatuur en film) zoek ik altijd naar het bizarre. De kleine groep van kunstenaars, schrijvers componisten en regisseurs die durven te experimenteren.

Enkele van mijn voorbeelden op die gebieden zijn:

Jonathan Saffran Foer (schrijver), Stieg Larssen (schrijver), Anathema (Britse band), Ghostbrigade (Zweedse band), Gunther von Hagens (Uitvinder van de plastinatie waarmee de tentoonstelling ‘Bodies’ is gemaakt), Frantisek Rint (maker van de kapel in Kutná Hora, Tsjechië. De kapel is gedecoreerd met menselijke botten), Alejandro González Iñárritu (regisseur van onder andere 21 grams).

In mijn vroege twintiger jaren poogde ik al eens een roman te schrijven, maar ik was niet tevreden met het resultaat. Na een lange periode van werken, bloeide langzaam de schrijver in mij uit tot een creatiever en vooral gedurfder persoon. Ook kon ik door de opgedane levenservaring veel beter diepgang geven aan mijn karakters.

De chirurgijn is langzaam ontstaan uit verhalen die ik verzon voor bij het kampvuur. De komende jaren wil ik meer spannende verhalen brengen die zich afspelen in het hedendaagse Nederland.