De Stank

full32650302

De Stank

Auteur: Bavo Dhooge
Genre: Roman
Omvang: 216 pagina’s
Formaat: 13,5 x 21 cm
Prijs: 16,95

NuBestellen

 

 

Bavo Dhooge (1973) is de meest gelauwerde Vlaamse misdaadauteur. Hij won de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut, de Diamanten Kogel voor de beste Nederlandstalige thriller (waarvoor hij ook drie keer genomineerd was), de Hercule Poirotprijs 2013 en een nominatie voor de Gouden Strop. Ook kreeg hij als enige Nederlandstalige auteur drie jaar op rij vijf sterren in de prestigieuze VN-thrillergids. Zijn werk verscheen in het wereldberoemde Amerikaanse Ellery Queen Mystery Magazine en werd vergeleken met Tarantino, de Soprano’s, de Coen Brothers en Elmore Leonard. Meer info: www.bavodhooge.be

Over DE STANK:

“Where there is the stink of shit, there’s is the smell of being” – – Antonin Artaud

In een wereld en een tijd niet ver hiervandaan ontdekken vijf verschillende mensen op een dag een vreemde walm die zich steeds meer manifesteert als een verschrikkelijke stank. Gaat het om een terroristische actie, een milieuramp of een onbekend fenomeen? Eén ding is zeker: de stank verspreidt zich als een epidemie langzaam over de hele wereld. Terwijl wetenschappers aan de slag gaan om een oplossing voor dit mysterie te vinden, wordt het alledaagse leven van deze vijf mensen door de stank overhoop gehaald. Maar dan komt men tot een verbijsterende ontdekking…

Een filosofische en surrealistische literaire roman, geschreven als een spannende rampenfilm

De pers over het werk van Bavo Dhooge

‘Prachtige thrillers!’
  –  Algemeen Dagblad

‘De meest on-Vlaamse van alle Vlaamse misdaadauteurs.’  –  
Gazet van Antwerpen

‘De beste Vlaamse detective.’
  –  Crimezone

‘Een unicum in Vlaanderen.’
  –  Humo

‘De origineelste van alle Vlaamse misdaadauteurs.’  –  
Ché Magazine

‘Onze beste Vlaamse misdaadauteur.’
  –  Serial Thriller

‘Swingend proza en internationale klasse.’  –  
Knack

‘Dhooge is de Lone Ranger in de Vlaamse misdaadliteratuur.’
  –  Staf Schoeters, Leeswolf

‘Een volstrekt unieke stem in de Vlaamse misdaadliteratuur.’
  –  John Vervoort, Standaard der Letteren