Singapore Concerto

full31209739

Singapore Concerto

Auteur: Guido Eekhout
Genre: Sci-Fi
Omvang: 260 pagina’s
Formaat: 14,8 x 21 cm
Prijs: 18,95

NuBestellen

 

 

Guido Eekhaut is de veelbekroonde auteur van romans als Absint, Rode Aarde, Grijze Herfst en Blauwe Sneeuw. Hij heeft onder andere de Hercule Poirotprijs gewonnen en de shortlists gehaald van de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Ook schreef hij romans naar de televisieseries Wolven en Witse. Hij publiceert ook regelmatig onder zijn pseudoniem Nellie Mandel.

* * *

In het Singapore van de nabije toekomst krijgt Luitenant Toi van de gevreesde Veiligheidsdienst opdracht de moord op een gepensioneerde politie-officier te onderzoeken. Samen met zijn assistent Hasoka ontdekt hij een complot dat leidt naar de zoon van de officier, Kyon Ping, die een vooraanstaand en geniaal fysicus is.

Toi is niet bepaald blij met deze opdracht, want ze voert hem binnen de invloedssfeer van machtige politieke figuren en leiders van de georganiseerde misdaad in Singapore. Inzet van hun machtsstrijd is de nieuwe kernfusiecentrale aan de rand van de stad, waar zich vreemde dingen voordoen.

Ook al is Toi in moreel opzicht flexibel, deze zaak weigert hij – ondanks bevel van zijn superieuren – in de doofpot te stoppen. Al snel verandert Toi van jager in opgejaagde. Gelukkig duikt regelmatig een mysterieuze schoonheid op om hem uit de problemen te halen. Naarmate Toi meer over haar te weten komt, begint hij zich echter te realiseren dat zij wel eens gevaarlijker kan zijn dan al zijn vijanden bij elkaar…

‘Singapore Concerto´ is een sfeervolle futuristische actiethriller. Terwijl het verhaal met onverbiddelijke vaart voort dendert, spatten de geuren, kleuren en sfeertekeningen je van elke pagina tegemoet.