Het jaar van de plaag

full31579100

Het jaar van de plaag

Auteur: Jeff Carlson
Genre: Sci-Fi
Omvang: 408 pagina’s
Formaat: 13,5 x 21 cm
Prijs: 22,95

NuBestellen

 

 

Niemand weet hoe de machineplaag begon. Was de nanotechnologie ontworpen als wapen, of juist als geneesmiddel? Feit is, dat de Plaag bijna vijf miljard mensen uitgeroeid heeft en de Aarde onherroepelijk veranderd is. De enige zwakte van de Plaag is, dat de nanotech ontworpen schijnt om zichzelf boven een hoogte van 3048 meter te vernietigen.

Zij die overleefd hebben, worstelen om in leven te blijven op de hoogste bergen. Maar de tijd werkt in het nadeel van de mensheid. Hongersnood en oorlog heersen terwijl wat resteerde aan orde en gezag snel in elkaar stort.

De laatste hoop voor de mensheid rust op een vooraanstaande nanotech onderzoekster aan boord van het internationale ruimtestation ISS… en een kleine groep overlevenden in Californië die een levensgevaarlijke reis wagen onder de hoogtegrens, waar de Plaag heerst.

“Hartverscheurend, oprecht en keihard realistisch geschreven.” 
– – James Rollins, auteur van de New York Times bestseller Bloodline

“Jeff Carlson combineert een pakkend verhaal met een veelvoud aan originele ideeën.” 
– – David Brin, auteur van de New York Times bestseller Existence

“Beangstigend.”
– – Scott Sigler, auteur van de New York Times bestseller Nocturnal

* * * * *

Jeff Carlson is auteur van de internationale bestsellers Plague Year (bij Zilverspoor MACC verschenen als Het jaar van de Plaag) en The Frozen Sky. Tot op heden is zijn werk in meer dan vijftien talen vertaald. Zijn roman Plague War (die bij Zilverspoor MACC zal verschijnen als De oorlog van de Plaag) was finalist voor de Philip K. Dick award. Zijn romans zijn omschreven als een combinatie van het werk van Michael Crighton en Stephen King.