Verbroken in schemer

full25708913

Verbroken in schemer – Lilith trilogie deel 2

Auteur: Kim ten Tusscher
Genre: Fantasy
Omvang: 266 pagina’s
Formaat: 14,8 x 21 cm
Prijs: 16,95

NuBestellen

 

 

Verbroken in Schemer is de derde roman van Kim ten Tusscher en vormt het tweede deel van de meeslepende ’LiIith’ trilogie.

Kims boeken onderscheiden zich doordat haar personages niet duidelijk `goed’ of `slecht` zijn. Het is aan de lezer om te bepalen hoe ze de verschillende karakters bezien. Haar boeken hebben daardoor naast vaart en spanning ook diepgang en gevoel.

* * *

De succesvolle ’Lilith` trilogie van Kim ten Tusscher beschrijft de lotgevallen van Lilith. Deze jonge vrouw vlucht voor haar wrede meester, om daarna van de regen in de drup te belanden. Heen en weer getrokken tussen twee magiërs, meegesleurd in een wereldwijd conflict, moet Lilith haar eigen weg zien te vinden of sterven.

NIEMAND BLIJFT ONGESCHONDEN

Verbroken in Schemer beschrijft de verdere lotgevallen van Lilith en de andere hoofdrolspelers uit boek 1.We volgen Kasimirh op zijn kruistocht, terwijl Ferhdessar allianties tegen de profeet probeert te smeden. Inmiddels is Lilith op de vlucht voor de twee dienaren die Kasimirh achter haar aan heeft gestuurd.

De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op terwijl alle partijen, vaak tegen hun wil, op een bloederig conflict afstevenen. Tijdens het beleg van Merzia blijft geen van de personages ongeschonden.

REACTIES OP `VERBROKEN IN SCH EMER`

”Ook dit deel is weer met een sneltreinvaart geschreven, boeiend van de eerste pagina tot de laatste! (. . .} De auteur weet de lezer goed op het verkeerde been te zetten, want niemand lijkt te zijn wie hij is, en het einde is zonder meer verrassend te noemen. Het smaakt naar meer.”

– – Spentakel

“De spanning en de dreiging zijn op elke pagina voelbaar (…) ten Tusscher heeft een sterk vervolg neergezet dat zeker genoeg vragen oproept voor het laatste deel.”

– – Fantasyboeken.org

”Het verhaal steekt goed in elkaar, de magie en godsdienststrijd zijn intelligent met elkaar ver-

weven. (. . .} Het is niet helemaal duidelijk wie nu ‘goed’ is en wie `kwaad’. In dat opzicht is het

verhaal wel origineel. Het kan nog alle kanten op gaan,”

– – NBD I Biblion