Geboren in licht

full25709031

Geboren in licht – Lilith trilogie deel 3

Auteur: Kim ten Tusscher
Genre: Fantasy
Omvang: 304 pagina’s
Formaat: 14,8 x 21 cm
Prijs: 16,95
NuBestellen

 

 

Geboren in Licht is de vierde roman van Kim ten Tusscher en vormt tevens het slotstuk van de meeslepende ‘Lilith’ trilogie.

Kims boeken onderscheiden zich doordat haar personages niet duidelijk ‘goed’ of ‘slecht’ zijn. Het is aan de lezer om te bepalen hoe ze de verschillende karakters bezien. Haar boeken hebben daardoor naast vaart en spanning ook diepgang en gevoel.

* * *

HET EINDE NADERT VOOR MERZIA… EN DE WERELD

Lilith vindt tijdens haar zoektocht naar de laatste draken meer dan waar ze op gerekend had. Naast haar achtervolgers en een onverwachte bondgenoot krijgt ze nu ook te maken met de godheid Jakob, die op zijn zachtst gezegd niet blij is. De steeds ambitieuzere Ferh-dessar en Kasimirh zetten intussen hun oude vete voort ten koste van de bevolking van Merzia. Terwijl hun strijd tot uitbarsting komt, keert Lilith terug. Niemand kan vermoeden welke verstrekkende gevolgen haar keus zal hebben, wanneer Jakob dreigt de wereld te vernietigen als hij Zijn zin niet krijgt.

REACTIES OP DE ‘LILITH’ TRILOGIE

“Lilith is een vrouw die, gewild en ongewild, balanceert tussen goed en kwaad. Dit is de grote kracht van dit verhaal, het besef dat de hoofdpersonen niet goed of slecht zijn, maar daartussen staan waarbij ze soms naar de ene kant en soms naar de andere kant neigen.”
– – NBD I Biblion over Geboren in Licht

“Een prachtige optekening van de ontwikkeling van een jonge vrouw die grote machten bezit, maar tegelijkertijd kwetsbaar is. Het verhaal brengt haar hunkering naar onafhankelijkheid, maar ook haar behoefte om haar plaats in de wereld te vinden, op indringende wijze in beeld. Met dit verbeeldingsrijke, vaardige debuut plaatst ten Tusscher zich tussen de betere fantasyschrijvers in Nederland.”

– – Fantastiek over Gebonden in Duister

“Prachtig fantasyverhaal dat nergens verveelt, kleurrijk is weergegeven en veel diepgang heeft.”
– – Spentakel over Gebonden in Duister

“De spanning en de dreiging zijn op elke pagina voelbaar.”
– – Fantasyboeken.org over Verbroken in Schemer

Ook dit deel is weer met een sneltreinvaart geschreven, boeiend van de eerste pagina tot de laatste! De auteur weet de lezer goed op het verkeerde been te zetten, want niemand lijkt te zijn wie hij is, en het einde is zonder meer verrassend te noemen. Het smaakt naar meer.
– – Spentakel over Verbroken in Schemer