Koningskind

full30642492

De Kronieken van Cedran – boek 1, Koningskind

Auteur: Dennis Barten
Genre: Jeugd/fantasy
Omvang: 208 pagina’s
Formaat: 14,8 x 21 cm
Prijs: 17,95

NuBestellen

 

 

Het koninkrijk Cedran wordt bevolkt door mensen en dragons. Dragons zijn reptielen in mensengedaante, die rechtstreeks afstammen van de oude raken

Lang geleden leefden mensen en drachons vreedzaam naast elkaar. Tot de kwade Drahkan opstond, die in afgunst een burgeroorlog ontketende om de troon. Koningin Valkyra versloeg uiteindelijk de machtige drachon, maar tegen een hoge prijs. Ze verbande zijn ziel naar een gevangenis ver van de bewoonde wereld. Langzaam keerde de rust terug in Cedran.

Na vele jaren staat de geest van Drahkan nu op het punt van terugkeren. Zijn sluimerende haat ontwaakt de gevreesde drakenkoorts; een vreselijke ziekte die uiteindelijk iedere menselijke Cedraniër zal vellen. Daarna zal, zo zegt de legende, Drahkan uit zijn gevangenis breken en met een leger van drachonvolgelingen over de lijken naar de troon marcheren.

Gelukkig brengt het lot ook een hoopvolle boodschap. De vogelvrije drachon Uck en mens Jared worden gezien als Verlossers, de enigen die de geest van Drahkan kunnen stoppen en zo Cedran voor de ondergang kunnen behoeden. Helaas blijken deze twee vrijbuiters zelf heel andere plannen te hebben…

*   *   *

Dennis Barten (1978) studeerde aan de Theateracademie en Pabo in Utrecht. Hij is leraar in het basisonderwijs en dramadocent. Koningskind is het eerste deel van de Cedran-trilogie en tevens zijn debuut.