Fluisterland

full31579059

De kronieken van Cedran – boek 2, Fluisterland

Auteur: Dennis Barten
Genre: Jeugd/fantasy
Omvang: 232 pagina’s
Formaat: 14,8 x 21 cm
Prijs: 17,95

NuBestellen

 

 

 

De rust is teruggekeerd in het koninkrijk Cedran. De vrijbuiters Uck en zijn vriend Jared hebben Drahkan verslagen. Na hun terugkeer in de hoofdstad is de drachon Uck zelfs tot koning gekroond en is Jared tot hofadviseur benoemd. Er lijkt een voorspoedige tijd aan te breken voor mens en drachon… Maar niets is minder waar.

Drahkans drakenkoorts heeft in zijn naweeën het buurland Alvean gevonden, waar het koningin Queralda heeft gedood. Haar zoon, prins Melchias, is buiten zinnen en geeft Uck en Jared de schuld van alle ellende.

Melchias zweert wraak en heeft alle banden met Uck en Cedran verbroken. Koning Uck kan het voelen aan zijn schubben: Melchias zint op oorlog. Maar het zwakke Cedran is niet opgewassen tegen de legers van de Alveanen. Bovendien gaan er geruchten dat Melchias een geheim wapen heeft dat Cedran met de grond gelijk kan maken.

Uck maakt zich dus terecht grote zorgen. Maar Jared zou Jared niet zijn als hij geen plan zou hebben. Een gevaarlijk plan, dat evengoed veel levens kan kosten…