Tirlantijntje

full25708177

Tirlantijntje

Auteur: Fehluna
Genre: Jeugd/kinderboeken (7-9 jaar)
Prijs: 14,95

NuBestellen

 

 

Met meer dan twintig illustraties van Jos Weijmer

Tirlantijntje is een dappere, jonge Woudling die graag door Elfenbos trekt, op zoek naar avontuur en personen in nood om te redden. Helaas is ze naast dapper ook erg roekeloos en impulsief, zodat haar vrienden haar vaker moeten redden dan andersom.

Gelukkig heeft ze haar goede vriend Runo om haar uit de problemen te helpen en mee op avontuur te gaan.
Wat het voor die arme Runo niet makkelijker maakt, is dat Tirlantijntje ook nog eens de dochter van koning Heraldus is en die zal niet blij zijn als zijn kleine meid iets overkomt terwijl hij bij haar is.

In de vier verhalen in dit boek moeten Tirlantijntje en haar vrienden op een verre reis om Elfenbos te redden van de hongersnood. Naast bedriegers en verraders maken ze ook kennis met nieuwe, onverwachte vrienden.

Daarnaast moet Tirlantijntje op zoek naar een verdwenen tovenaar (en probeer die maar eens te vinden als ze weggetoverd zijn), krijgt ze te maken met een magische zetel en sleurt ze Runo mee naar de grot van Grauw. En daar huist een beest waar zelfs Tirlantijntje bang van is…