Fehluna

9380a3114c-auteur_fehlunaZilverspoor boeken:
● Tirlantijntje

Website van Fehluna

Over Fehluna als organisatie

Fehluna is de samensmelting van twee personen, namelijk Fehlan – wat Gaelic is voor wolf – en Luna – wat staat voor de maan. Als organisatie willen we de keltische kunst dichter bij de mensen brengen. Welliswaar onder een geupdate vorm. Zo maken we glasgravures met keltisch motief op diverse soorten glazen als ook bewerken we houten doosjes en plaques met diverse keltische – en fantasymotieven via pyrogravure.
Als Fehluna werken we ook vaak mee aan specifieke projecten voor kinderen en volwassenen. Verteldagen, bosknabbeltjes, op maat geschreven verhalen enz.

Over mezelf

Als kind had ik niet veel speelgoed, maar wel heel veel fantasie. Een holletje in een boom werd al gauw het huisje van een of andere kabouter of elf. Met wat afvalhout en bladeren bouwde ik met vrienden de meeste waanzinnige kampementen en daar verzonnen we achteraf de meest gekke verhalen.
Op een dag kreeg ik van iemand het boek “Alice in Wonderland” en dat boek heeft me toen naar een wereld gebracht waar ik nog steeds van droom. Ik herkende mezelf in Alice en haar avonturen. Ooit zou ik ook een avonturenboek schrijven.
Vele jaren later is het me gelukt. Het loslaten van een druk zakenleven bracht tijd en ruimte. Tijdens een vakantie in Frankrijk begon ik met het schrijven van het eerste verhaal. Moeiteloos vloeide het vanuit mijn handen op het papier. Het startschot was gegeven. Na heel wat omwegen zijn uiteindelijk vier verhalen geworden.

Over Tirlantijntje

Het boek “Tirlantijntje” vertelt de avonturen van een ondeugend elfje. Ze is een Woudling. Woudlings zijn een elfenvolkje die wonen in Elfenbos en zorgen voor alles wat groeit en bloeit in Elfenbos.
Tirlantijntje is de dochter van koning Heraldus, dus een prinsesje, maar zo gedraagt ze zich helemaal niet. Ze is net als haar overleden moeder nieuwsgierig van aard en bezorgt alzo haar vader menig grijze haren. Tirlantijntje is een onwijs gaaf elfje dat heel dapper is, maar vooral nieuwsgierig. Haar nieuwsgierigheid brengt haar vaak in benarde situaties. Gelukkig is ze erg slim en heeft ze heel wat vrienden die haar altijd willen helpen.