Volmaakt Monster

full32569198Volmaakt Monster

Auteur: Tom Thys
Genre: Verhalenbundels
Omvang: 316 pagina’s
Formaat: 13,5 x 21 cm
Prijs: 18,95

NuBestellen

 

 

Achterflap tekst:

Stel je een wereld zonder regenbogen voor, een lege doos die voller is dan ze op het eerste gezicht lijkt, een mysterieuze zwarte steen op de zuidpool, een wonderlijke kermisattractie in het oude Canterbury en een meisje dat noodgedwongen door het leven gaat als menselijke vergeetput.

In negentien verhalen verkent de Vlaamse auteur Tom Thys de grenzen van horror, magisch realisme, science fiction en alles wat daartussen ligt, soms doordrenkt van zwartgallige humor, dan weer overladen met melancholie.

Hij neemt de lezer mee van de Antwerpse ondergrondse metro naar het zinderend hete Australië, van de onherbergzame Barentszee in 1596 naar het dak van een wolkenkrabber in de futuristische stad Cytrica. Maak kennis met de geniale uitvinder Canavan, met Agnes die een monsterlijke metamorfose ondergaat en met de levendige verbeelding van kleine Georgie. Volg de heldhaftige pastoor Seraphin in zijn strijd tegen het kwaad en aanschouw het nieuwste kunstwerk van de mysterieuze Samaranq.

Thomas Olde Heuvelt, internationaal gepubliceerd auteur van o.a. ‘Hex’ en ‘Harten Sara’, als jurylid over ‘Volmaakt monster’:

“Heerlijk verhaal met een grotesk uitgangspunt dat verrassend genoeg buitengewoon elegant en kundig is uitgewerkt, en bovendien met het nodige gevoel voor zwarte humor. Agnes is het meest menselijke personage uit deze editie van de Paul Harland Prijs (…) Dit is helemaal mijn soort verhaal. En dat niet alleen, het is ook ijzersterk in zijn soort. Ik heb er alleen maar krullen en smiley’s bij gezet. Ik wil weten wie je bent en je romans of anthologieën kopen!”

Over de auteur:

Tom Thys’ verhalen werden de afgelopen jaren in bloemlezingen, literaire tijdschriften en online gepubliceerd. Met zijn verhaal De Wondertoren won hij de Fantastels Feniksprijs. Ook behaalde hij de eerste plaats in de prozawedstrijd van Woordenstroom.org en de tweede en derde plaats in de W.J. Maryson Talent Award (Paul Harland Prijs). Daarnaast verschijnen er regelmatig recensies van horrorfilms van zijn hand op www.itsonlyamovie.nl.