Alexander Cammans

index2

Zilverspoor boek:
De verborgen waarheid
Het geheim van Montserrat

Genre:
● Thrillers

Geboren begin zeventiger jaren heeft Alexander al jong het verlangen om een boek te schrijven. Door opleiding, werk en later ook beide tegelijk, blijft er weinig tijd over om aan deze ambitie invulling te geven.

Hij begint een carrière in de financiële wereld, en vervult verschillende functies. Cijfers staan centraal, maar hij merkt dat ook in een boekhouding getallen slechts getallen zijn. De verhalen erachter zijn veel interessanter.

Die interesse in verhalen en de behoefte om te schrijven bleven altijd aanwezig en op een gegeven moment pakt hij de pen toch op. De eerste zinnen werden hoofdstukken. Positieve reacties stimuleerden hem om door te gaan. De pennenvrucht bleef groeien tot een spannende, volwaardige thriller.

Een zoektocht naar achtergrondinformatie leverde een schat aan informatie op die het verhaal levensecht maken. Hoewel hij fictie schrijft, vindt hij het belangrijk dat de lezer kan voelen wat de personages meemaken. Een lezer formuleerde het dan ook eens als volgt: “Ik kan het gras in zijn verhalen ruiken.”

De vele reizen die hij heeft ondernomen en de ervaringen hierdoor, hebben er dan ook toe geleid dat beschrijvingen van de plaatsen, waar de hoofdpersonen in zijn verhalen terecht komen, realistisch zijn beschreven.

Onderwerpen waar hij graag over schrijft zijn religie, complotten en historische mysteries.

In 2010 is een kort verhaal in een landelijke schrijfwedstrijd bij de beste vijfentwintig geëindigd en in een bundel gepubliceerd. In 2012 is hij op de zesde plaats geëindigd bij de schrijfwedstrijd Auteurs with Talent in de categorie Thriller en suspense.

Een eerdere publicatie zorgde voor aandacht in zowel de Nederlandse als de Belgische pers.

In de zomer van 2013 zal het eerste deel van een thriller van zijn hand verschijnen. Het opvolgende deel wordt aan het einde van hetzelfde jaar verwacht.