Femke Dekker

7b580ff2a4-AF_FDekker_webZilverspoor boeken:
Argadwyn
Fyrrlannor

Media:

Website van Argadwyn

Website van Femke

 

 

OVER FEMKE

Femke Dekker ontdekte op haar tiende dat verhalen schrijven een eerste levensbehoefte is, vooral als er magie aan te pas komt. Haar hele lagere en middelbare schooltijd schreef ze – altijd en overal. Heel wat docenten denken waarschijnlijk nu nog dat ze ijverig aantekeningen maakte onder de les …

In 2003 publiceerde uitgeverij Zwijsen haar eerste boek Joris en de Zonneprinses. In totaal schreef Femke zestien kinderboeken voor deze uitgeverij, waaronder Vlinders droom en de Drakenstrijders-trilogie.

Argadwyn is Femkes eerste boek voor oudere lezers en haar debuut bij Zilverspoor.

OVER ARGADWYN

Argadwyn vertelt het verhaal van Hadewig, die op haar vijftiende ontdekt dat haar moeder veel over haar leven achterhoudt. Wie haar vader is en waar hij woont, maar ook wie of wat ze zelf is. Langzaam maar zeker ontdekt ze steeds meer over zichzelf: dat ze uit een andere wereld komt en daar tot een bijzondere familie behoort, de Aldych. Als ook nog blijkt dat haar moeder hun namen heeft veranderd en ze helemaal niet Hadewig heet, weet ze zeker dat ze naar haar familie en de andere wereld terug wil.

 

Dat doet ze, maar als ze daar eenmaal is, wordt het leven niet makkelijker. Veel dingen die ze eerst raar van zichzelf vond, zijn daar heel gewoon. Maar sommige dingen zijn wel heel anders dan ze als Hadewig gewend is, en daar heeft zij heel veel moeite mee.

 

Want welke rol heeft haar moeder, die niet tot de familie behoort? Waarom is zij uit die wereld weggevlucht, waar was ze bang voor? En wat zal er gebeuren met de jongen waar Hadewig verliefd op is?

 

Argadwyn voert je mee naar een bijzondere wereld waar magische rituelen een belangrijke plaats innemen en ongrijpbare krachten allesbepalend zijn.