Argadwyn

full30916316

Argadwyn – bloed van Aldych 1

Auteur: Femke Dekker
Genre: Thriller
Omvang: 290 pagina’s
Formaat: 13,5 x 21 cm
Prijs: 17,95

NuBestellen

 

 

 

 

 

ARGADWYN is het eerste boek uit de serie “Bloed van Aldych” van auteur Femke Dekker. Zij heeft reeds meer dan vijftien (jeugd)boeken op haar naam staan.

Argadwyn is een magisch-realistisch boek voor (jong) volwassenen over een ontheemde jonge vrouw die haar plaats in de wereld zoekt en daarbij voor haast onmogelijke keuzes komt te staan.

OVER HET BOEK

Hadewig ontdekt op haar vijftiende dat haar moeder veel geheimen bewaakt. Wie haar vader is en waar hij woont, maar ook wie of wat ze zelf is.
Langzaam ontdekt ze dat ze uit een andere wereld komt en daar tot een magische familie behoort, de Aldych. Voor Hadewig verklaart dit waarom ze al jaren worstelt met zichzelf en haar plaats in deze wereld. Woest over het feit dat haar moeder haar het leven heeft ontnomen dat ze had moeten voeren, probeert ze wanhopig de oversteek te maken naar haar ware familie.
Als dat na veel moeite lukt, blijkt dat Hadewig – die eigenlijk Argadwyn heet – ooit voorbestemd was een sleutelrol te vervullen binnen de Aldych. Ontheemd als ze is, kan het ritueel daartoe nu echter haar dood betekenen.
De druk op Hadewig neemt toe, zeker als ze hoort welke offers er voor en door haar gebracht moeten worden. Als zij ook nog eens verliefd wordt op een jongeman die geheimzinnige banden heeft met de Aldych, staat haar wereld helemaal op zijn kop.
Hadewich/Argadwyn bevindt zich op een tweesplitsing. Wie is zij? Wie wil zij zijn? En is zij bereid de prijs te aanvaarden die zij en anderen voor haar keuze moeten betalen?