Jeff Carlson

3e5b87fa95-jeffcarlson_webZilverspoor boek:
Het jaar van de plaag

Website van Jeff

Jeff Carlson is auteur van de internationale bestsellers Plague Year (bij Zilverspoor MACC verschenen als Het jaar van de Plaag) en The Frozen Sky. Tot op heden is zijn werk in meer dan vijftien talen vertaald. Zijn roman Plague War (die bij Zilverspoor MACC zal verschijnen als De oorlog van de Plaag) was finalist voor de Philip K. Dick award. Zijn romans zijn omschreven als een combinatie van het werk van Michael Crighton en Stephen King.

Jeff is geboren op de dag van de eerste bemande maanlanding en is nauwelijks ontsnapt aan een naam als Apollo, Armstrong of Rocket. Zijn vader werkte destijds voor Nasa-Ames, en zijn grootvader van moederszijde was een Sci-Fi fan wiens bibliotheek gesigneerde exemplaren van Asimovs Foundation trilogie bevatte.

Beide mannen waren sterke, vroege invloeden – en in de high-tech 21e eeuw is het makkelijk om met het ene been in de realiteit en met het andere in de Sci-Fi te staan.

Jeff is de internationale bestseller auteur van Plague Year en The Frozen Sky, wat door Publishers Weekly als “Pulse pounding” werd omschreven. Zijn korte verhalen en non-fictie artikelen zijn onder andere in Boys’ Life, Asimov’s Science Fiction Magazine en the Fast Forward 2 anthology verschenen.

Tot nu is zijn werk in vijftien talen verschenen. Jeffs boeken zijn vertaald in het Duits, Spaans, Russisch, Turks, Tsjechisch en Roemeens, en nu dus ook in het Nederlands. Zijn korte verhalen zijn naast deze talen ook verschenen in het Italiaans, Pools, Grieks, Portugees, Hongaars, Hebreeuws, Esperanto en Nederlands.

Jeff woont met zijn vrouw en kinderen in California.