Nancy de Heer

b828e31032-4c9d64640

Zilverspoor boeken:
Etters

Website van Stem voor Dieren

 

 

Er is momenteel veel te doen over pesten op school en cyberpesten. Daarom heb ik mijn persoonlijke verhaal opgeschreven. Van mijn negende tot en met mijn tiende, ongeveer anderhalf jaar ben ik gepest door mijn klasgenoten. Niet omdat ik lelijk was want dat was ik niet maar omdat ik anders was.

Ik was een kind dat altijd met dieren bezig was, vooral om ze te beschermen. Dat maakte mij tot een beetje vreemd kind vond men. En als je ander gedrag vertoont dan je klasgenoten ben je snel de pineut. Uiteraard was het een vervelende tijd maar het heeft me ook veel opgeleverd zoals een stuk assertiviteit en zelfredzaamheid.

In mijn boek Etters, dat in het najaar van 2013 te koop is (ook via mijn website), kun je lezen hoe het in vroegere tijd was om gepest te worden en hoe ik een einde gemaakt heb aan de treiterijen. Het pesten was vroeger anders omdat er geen mobiele telefoons bestonden en er geen social media was. Toch zijn de gevoelens die een gepest kind heeft hetzelfde als vroeger. Eenzaamheid, angst, verdriet en onzekerheid dwarrelen als nare steekmuggen om je heen.

Door het pesten werd mijn liefde voor dieren alleen maar groter en ik besloot in mijn leven er toe te doen. Iets voor dieren te gaan betekenen. Ik sleepte van alles mee naar huis, honden, katten, cavia’s, konijnen en mijn ouders verging het zuchten op den duur omdat ze niet bestand waren tegen mijn smeekbedes en zelf eigenlijk ook erg van dieren hielden.

Zo mocht ik de schuur gebruiken om ruimtes te bouwen voor de konijnen en knagers. Ik zocht ik adoptieadressen via advertenties in de supermarkten. Zo was het een komen en gaan van dieren. Enkelen mocht ik zelfs houden zoals twee gevonden hondjes Boefie en Tanja. Dit verzorgen en opvangen van dieren heb ik de rest van mijn leven in meer of mindere mate gedaan.

Sinds 2009 ben ik directeur van mijn stichting Stem voor Dieren. Binnen de stichting schrijf ik dierenwelzijnboeken voor kinderen met een educatief karakter. Kinderen leren door de ogen van de hoofdpersoon Valentijn, en zijn bijzondere oom Omke Drommer, hoe je je huisdier nu werkelijk gelukkig kunt maken.

Het eerste boek ‘Valentijns vreselijke vakantie’ zal verschijnen in augustus 2013