Zilveracademie

Bootcamp, schrijf je boek in vier maanden!

Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar geen idee hoe je het aan moet pakken?

Of ben je een auteur, maar loop je vast met je volgende boek of wil je weleens weten hoe je dingen anders kunt aanpakken?

Of misschien ben je wel een lezer, maar ben je benieuwd wat er allemaal achter een boek steekt?

Dan is deze bootcamp iets voor jou!

Bootcamp, schrijf je boek in 4 maanden, voor gevorderden

In onze bootcamp  boekschrijven voor gevorderden gaan we nog dieper op de vraag in wat de ingrediënten van een goed verhaal zijn. In vier volledig verzorgde cursusmiddagen behandelen we het perfectioneren van personages,  het schrijven van scherpe, ter zake doende dialogen  en het straktrekken van de tekst van je manuscript. Je leert zelfredactie te doen, je eigen fouten en valkuilen opsporen. Wat zijn je zwakke punten en hoe pak je die aan?

Heb je niet de eerste bootcamp gedaan, maar weet je wel al het een en ander over schrijven? Dan kan je deze meedoen als je dat wilt.

Je werkt met Cocky van Dijk, de uitgeefster van Zilverspoor en Zilverbron en je mag haar het hemd van het lijf vragen. Ze is er om jou te helpen.

Verhaalredactie cursus

Heb je de ambitie om verhaalredacteur te worden? Of interesseert het je hoe een goed verhaal is opgebouwd? Of ben je een schrijver en wil je jouw schrijftalent verder ontwikkelen? Dan is deze cursus wat voor jou.

In deze cursus leer je stap voor stap waar je op moet letten bij het redigeren van een verhaal. Tijdens de lessen behandelen we steeds een onderwerp en ga je met een oefentekst aan de slag. Elke week krijg je huiswerk, dat we de week daarna nakijken. Na deze cursus heb je alle elementen in huis om een goede verhaalredactie te kunnen doen.

Leesrapport

Heb je je manuscript afgerond, maar ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Nog niet zeker genoeg om de volgende stap te zetten? Of misschien heb je het idee dat er iets niet klopt, maar kun je er je vinger niet precies op leggen? Wil je de mening van de uitgever/redacteur van Zilverspoor weten?

Bestel dan een leesrapport.

Snelscan

Ben je nog bezig met je manuscript, maar wil je weten of je op de goede weg bent? Of misschien is je manuscript al klaar, maar wil je weten of het begin goed staat, zodat je de stap kunt zetten om het op te sturen naar de uitgeverij? Of misschien is er een passage/scène in je manuscript waarvan je aanvoelt dat er iets niet klopt, maar wat?

Kies dan voor een snelscan.

Online adviesgesprek

Heb je na het leesrapport nog vragen, of misschien ben je met de punten aan de slag gegaan en wil je weten of je dat goed hebt gedaan?

Boek dan een online adviesgesprek.