De Kerstboom

full30642614

De Kerstboom

Auteur: Anthonie Holslag
Genre: Romans/Non fictie
Omvang: 146 pagina’s
Prijs: 12,50
NuBestellen

 

 

In ‘De kerstboom’  volgen we het wel en wee van een gezin gedurende de seizoenen van het leven, bezien door wel heel onwaarschijnlijke ogen. Dit unieke perspectief op onszelf, onze relaties en denkbeelden levert komische maar ook spannende en tragische taferelen op.

De lotgevallen van het gezin van Richard, Sylvia en David worden met veel gevoel, compassie en de nodige humor beschreven. Ruzies, liefdes en persoonlijk drama passeren elke kerstmis de revue, waarbij het voortschrijden van de jaren zijn tol eist, maar ook veel moois brengt.

“De kerstboom” is een modern kerstverhaal, maar in de eerste plaats een roman over leven, liefhebben, conflict, sterfelijkheid en acceptatie. Een verhaal over kerst, maar van alle seizoenen.

*  *  *

Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. In 2006 verscheen zijn gedichtenbundel “Het gezicht van het verleden” en in 2009 het boek “In het gesteente van Ararat” over de langdurige gevolgen van collectief geweld. Naast schrijven geeft Anthonie Holslag ook (internationale) lezingen en voordrachten. In 2012 kwam zijn eerste zijn bundel met fictie uit, “Zwarte muren”. In 2014 zal “De kerstboom” opgevolgd worden met twee griezelige verzamelde werken: “Een bloed overgoten dageraad” (voorjaar 2014) en “In het kille ochtend licht” (najaar 2014). Anthonie is werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en is afgestudeerd in Culturele Antropologie.