De vloek van het ijzer

full24287215De vloek van het ijzer

Auteur: Jochem de Jong
Genre: Fantasy
Omvang: 124 pagina’s
Formaat: 21,5 x 28 cm / hardcover
Prijs: 24,95
Met illustraties van Jos Weijmer, Inclusief soundtrack van 25 minuten

NuBestellen

 

 

Anira reist met haar ouders af naar het kolonistendorp Varna, waar haar oom Ervengaal na een lange loopbaan als meester-smid het bewind voert. Hoewel ze weet dat de opbouw van Varna met grote problemen gepaard gaat, verlangt ze naar het weerzien met Ervengaals stiefzoons Douwe en kleine Gerbe.

De reis krijgt een duistere ondertoon als Anira verschillende bloederige visioenen ontvangt. Ze wordt door een onsterfelijke Waker gewaarschuwd voor een complot tegen haar oom, waar niet alleen aardse machten bij betrokken zijn. Ze probeert haar familie te waarschuwen, maar behalve kleine Gerbe en een krankzinnig geworden gevangene wil niemand haar geloven.
Terwijl haar oom langzaam bezwijkt onder de druk van zijn functie als stadhouder, probeert Anira de inwoners van het kolonistendorp te behoeden voor de schrikbeelden uit haar dromen. Alleen zij kan voorkomen dat Varna in vlammen opgaat en de dorpelingen genadeloos worden uitgemoord.

DE VLOEK VAN HET IJZER speelt zich af in de mysterieuze en boeiende wereld van het Aardrijk, een creatie van auteur Jochem de Jong. Kijk voor meer informatie op www.het-aardrijk.nl.

JOCHEM DE JONG schiep met HET AARDRIJK een mythische wereld waarin de strijd tussen de Goden en de mens centraal staat. In drie jaar tijd creëerde hij een wereld vol mythen en sagen en schreef, naast een scheppingsverhaal, 5000 jaar geschiedenis uit. Ook componeerde hij muziek en ontwikkelde het “Ríónarth`ta”, de taal die in het Aardrijk gesproken wordt. 
Op het moment schrijft Jochem de Jong nog steeds, maar is hij ook druk bezig naam te maken als (film)componist.

Speciaal voor deze uitgave componeerde Jochem een soundtrack van 25 minuten, die in het boek bijgevoegd is.

NBD|Biblion recensie
“Zowel de mensen als de goden (die eigenlijk ook maar mensen zijn) hebben hun goede en slechte kanten, een verademing in het genre.” – – NBD Biblion over HET LOTSOFFER