De nutvolle Pikku

full27855188

De nutvolle Pikku

Auteur: Eisso Post
Genre: Fantasy
Omvang: 144 pagina’s
Formaat: 14,8 x 21 cm
Prijs: 14,95

NuBestellen

 

 

Met illustraties van André van der Veen

Het leven van een hofnar-in-opleiding valt niet mee. Zo is de jonge Zwier in de leer bij de gedesillusioneerde nar Kleun, die weinig waardering kan opbrengen voor zijn nieuwerwetse braakverhalen.

Daarnaast is het hof ook nog in rep en roer. Koning IJzerhart probeert van alles te verzinnen om zijn verveelde ridders bezig te houden, maar alle draken zijn al afgeslacht – wat natuurlijk niets te maken heeft met het feit dat de schatkist bijgespekt moest worden. En ook oorlog is geen optie, want geen van de buurlanden wil ingaan op de uitnodiging van de koning om hen de oorlog te verklaren – en een goedaardig rijk kan natuurlijk niet zelf de oorlog gaan verklaren, stel je voor.

Uiteindelijk besluit de wanhopige koning zijn ridders uit te sturen op een queeste naar een obscuur object – de Nutvolle Pikku. Maar de ridders die uiteindelijk terugkeren, blijken niet meer zichzelf te zijn. De situatie aan het hof verslechtert met de dag. En dan is er ook nog het vreemde mannetje dat te pas en te onpas verschijnt en door iedereen genegeerd wordt, ook al trekt hij aan de snorren van ridders en danst hij op de schouders van de koning. Maar als Zwier er iets van zegt, wordt hem verteld dat het slechts verbeelding is.

Zwier besluit het er niet bij te laten zitten. Samen met de doortastende hofdame Balthilde en de tovenaar Draakaard, die naar eigen zeggen toch echt kwaadaardig is, gaat hij op zoek naar de Nutvolle Pikku. Hun reis voert hen naar een Wijze Boer, de sterkste muis ter wereld en uiteindelijk naar het doel van de onbetrouwbare queeste…. de Nutvolle Pikku.

`Doet denken aan Terry Pratchett, Marten Toonder en Paul Biegel, maar het resultaat is honderd procent Eisso Post! – – Banger Sisters