AQUITANIË

full31842995

Sprokenpoorten 1 – Aquitanie

Auteur: Coen Reuvers
Genre: Jeugd/fantasy
Omvang: 288 pagina’s
Formaat: 13,5 x 21 cm
Prijs: 16,95

NuBestellen

 

 

“Opeens krijgt hij een gevoel dat er iets mis is. Rondspeurend fietst hij langzaam verder en voorbij de bocht ziet hij plots wat hij al vanaf het begin verwacht en gevreesd heeft. Midden op het pad zit een lelijke behaarde trol, met flappende varkensoren, een paar gigantische voeten en een neus waar je met gemak twee tennisballen in kunt opbergen.”

Vele eeuwen lang geloofden mensen onvoorwaardelijk in sprookjes en magische verhalen en dankzij deze oerkracht zijn al die bijzondere figuren en hun nakomelingen tot leven gekomen op een van de continenten in Sprokenland.

Helaas wordt het bestaan van deze geheime spiegelwereld ernstig bedreigd door De Vervaging. Een onheilspellende ziekte die ontstaan is nadat steeds meer mensen alleen nog maar wilden geloven in wat ze met hun eigen ogen konden zien of met hun eigen handen konden aanraken.

In dit eigentijds, magisch-realistisch eerste deel van ‘Sprokenpoorten’ raken Alexander en India steeds meer verstrikt in levensgevaarlijke en bijna onoplosbare problemen als ze op zoek gaan naar een laatste redmiddel tegen de dreigende Vervaging.

RECENSIE NBD I Biblion:

Nadat Alex (13) door een pratende wolf is aangevallen, vertelt zijn moeder dat sprookjesfiguren echt bestaan. Zij leven in de spiegelwereld Sprokenland die via magische poorten is verbonden met de mensenwereld. Sterker nog: zijn eigen opa blijkt een Elf te zijn. Veel sprookjesfiguren worden echter bedreigd door De Vervaging, een ziekte die is ontstaan door het ongeloof en de onverschilligheid van mensen. Alex is door de Raad uitgenodigd om een oplossing te helpen vinden, maar de machtige magiër Zardong wil dat met geweld verhinderen. Eerste deel van een magisch-realistische serie, waarin de wereld van sprookjes en fabels op originele wijze zichtbaar wordt gemaakt. Het verhaal is met vaart geschreven en ongedwongen van toon. Alex is een sympathieke jongen, wars van geweld, die geleidelijk steeds meer betrokken raakt bij het noodlot dat Sprokenland treft. Behalve magie, spanning, avontuur, trouw en vriendschap spelen thema’s als zorg voor het milieu en respect voor de natuur een belangrijke rol. Geschikt voor kinderen die van sprookjes en toverkunst houden. Vanaf ca. 12 jaar.