Clemens van Brunschot

index

Zilverspoor boek:
Uit de duisternis neergedaald
Een vloek uit Kyrgyzstan
Wie noemde haar zwak?

Genre:
● Thriller

Media:
Website van Clemens
Clemens op Facebook
Clemens op Twitter

 

Clemens werd op 23 december 1954 geboren in Waalwijk, volgde daar gymnasium β en studeerde vervolgens sociologie in Tilburg, waar hij in 1979 cum laude afstudeerde. Wonen deed hij achtereenvolgens in Waalwijk, Tilburg en nu Eindhoven.

Zijn eerste boek schreef hij op 16-jarige leeftijd. Het zouden er – tot het contract met Zilverspoor – in totaal acht worden, met twee keer een lange pauze. De laatste vier heeft hij nu op het niveau staan dat ze klaar zijn om gepubliceerd te worden en het laatste manuscript, Uit de Duisternis Neergedaald, wordt het eerst uitgegeven, in 2012.

Als onderzoeker werkte hij achtereenvolgens in de sectoren gezondheidszorg, machine-industrie, verlichting, hartkleppen, openbaar vervoer en momenteel het bankwezen: bij ING, waar hij onderzoek doet naar het kredietrisico van de hypothekenportefeuille.

Clemens is getrouwd met Lenie en heeft drie kinderen, een auto, een OV-jaarkaart en een hond. Hij doet graag aan yoga, tai chi, meditatie, hardlopen… en schrijven. Hij is uit eigen ervaring vertrouwd met een fiks aantal geestelijke stromingen en praktijken en schrijft om een tegenwicht te bieden aan de oppervlakkigheid die mensen in de moderne wereld bedreigt.

Op zijn website bespreekt hij wetenswaardigheden, verwante literatuur en ook theologische werken van o.a. Karen Armstrong en Koert van der Velde.

Clemens won op 23 november 2011 de tweede prijs in de Querido schrijfwedstrijd rond Peter Drehmanns.