EEN VLOEK UIT KYRGYZSTAN

full30398872

Een vloek uit Kyrgyzstan

Auteur: Clemens van Brunschot
Genre: Thriller
Omvang: 320 pagina’s
Formaat: 14,8 x 21 cm
Prijs: 18,95

NuBestellen

Zarena wordt tijdens haar jeugd in Kirgizië ontvoerd en mishandeld. Ze ontvlucht de gruwelen die haar en haar familie zijn overkomen, als zij Menno ontmoet en met hem naar Nederland vertrekt… denkt zij. Maar in haar onderbewustzijn blijft de vloek meespelen, die in haar geboorteland over haar is uitgesproken.

Zarena ontwikkelt zich tot een optimistische vrouw die snel haar draai vindt in haar nieuwe vaderland. Maar als na een inbraak een politieagente steeds meer belangstelling voor haar man ontwikkelt, wordt haar betrekkelijke geluk wreed verstoord. Er ontstaat een kat-en-muisspel tussen de twee sterke vrouwen, dat resulteert in gewelddadige uitbarstingen en zelfs moord.

In de Ardennen komt de zenuwslopende titanenstrijd tot een dodelijke confrontatie. Kan Zarena, uitgeput door alle gebeurtenissen, verward en overmand door schuldgevoelens, het hoofd bieden aan haar rivale? Of valt zij alsnog ten prooi aan de vloek uit Kyrgyzstan?

Enkele reacties op het eerdere ‘Uit de duisternis neergedaald’:

Maria Genova (auteur van o.a. ‘Het Duivelskind’): ‘Een boek dat je aan het denken zet.’

Schrijverspunt: ‘Een verfrissende pageturner die je niet vaak ziet van een debutant.’

Banger Sisters: ‘Een thriller van formaat.

* * *

Clemens van Brunschot debuteerde in 2012 bij Zilverspoor met ‘Uit de duisternis neergedaald’, een eigenwijze roman waarin zowel de hoofdpersoon als de lezer worstelt met ‘de’ werkelijkheid. Clemens schrijft graag ’thrillers met inhoud’, waarin weinig vanzelfsprekend is. Zijn favoriete schrijvers zijn gevarieerd: van Dean Koontz tot Tsjingiz Ajtmatov, van Patricia Highsmith tot Gabriel García Márquez.