Wie noemde haar zwak?

full31578994

Wie noemde haar zwak?

Auteur: Clemens van Brunschot
Genre: Thriller
Omvang: 360 pagina’s
Formaat: 14,8 x 21 cm
Prijs: 19,95

NuBestellen

 

 

 

 

 

De zussen Stark: Pascal onstuimig en onvoorwaardelijk, Paula met een groot geheim. Om haar probleem op te lossen geeft Paula zich over aan de leider van een Texaanse sekte, met wie zij eerder in Londen een traumatische ervaring deelde. Pascal komt haar zus op het spoor en zet in San Antonio haar eigen leven op het spel in een poging om Paula te redden.
Hoe sterk kan een vrouw zijn? Of worden? Een gewone Nederlandse vrouw, vol onzekerheden, maar met veel liefde en humor.

Clemens van Brunschot woont in Eindhoven en debuteerde in oktober 2012 met ‘Uit de duisternis neergedaald’. Hij vervolgde in september 2013 met ‘Een vloek uit Kyrgyzstan’. Beide boeken zijn uitgegeven door Zilverspoor.

* * *

NBDIBiblion recensie:

Paula heeft een traumatische ervaring opgedaan tijdens haar werk in een Londens ziekenhuis. De Mexicaan Miguel, therapeut en vader van het ziekenhuisslachtoffertje, biedt haar twee jaar later hulp aan om samen dit trauma te verwerken, en nodigt haar uit in Texas. Hopende dat ze van haar trauma verlost gaat worden, besluit ze Miguel te vertrouwen, ondanks zijn vreemde gedrag. Paula’s zus Pascal ontdekt al snel dat Paula verdwenen is. Na een voorspellende droom gaat ze op zoek en vindt Paula in Texas, waar ze haar uit handen van een sekte moet zien te krijgen. Ze raakt er verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspel. Spannend, goed opgebouwd verhaal, aanvankelijk afwisselend geschreven vanuit het perspectief van de twee zussen, maar gaandeweg het verhaal wordt Pascals aandeel groter. De karakters zijn overtuigend. Ondanks serieuze onderwerpen zoals gevangenschap in een sekte, mishandeling, moord en godsdienstfanatisme is er veel humor, waardoor het prettig leesbaar is. In dit derde boek van de Eindhovense socioloog spelen psychische problemen opnieuw een grote rol.

* * *

Enkele reacties op Clemens’ eerdere boeken:

Een vloek uit Kyrgyzstan

Intrigerend knap geschreven verhaal (NBD Biblion)
Een pauze nemen is zo makkelijk nog niet (Boekenbijlage)
Een vloek uit Kyrgyzstan, maar een zegen om te lezen (Schrijverspunt)

Uit de duisternis neergedaald

Een boek dat je aan het denken zet (Maria Genova, auteur/ journalist)
Een goed geschreven debuut (Vrouwenthrillers.nl op Facebook)
Een bizar spel met de werkelijkheid (Peter ter Velde, journalist/auteur)